Örülünk Neked, tavasz! - Frissítő sárgarépa krémleves
A hosszú tél után már ki voltunk éhezve némi friss zöldségre és gyümölcsre. Szerencsére, a tavasz bővelkedik a természet ajándékaiban, és – némi túlzással – degeszre ehetjük magunkat ezekből. Persze, egy jó leves ilyenkor is jól esik!
Pláne, ha zsenge zöldségekből, mondjuk sárgarépáól is elkészíthető. Jöhet egy jó krémleves, az egyik legnépszerűbb béta-karotin forrásból? Naná! A hozzávalók:
fél kg répa
2 db hagyma
1 liter zöldséges alaplé
1 gerezd fokhagyma
20 gramm gyömbér
80 gramm földimogyoró
koriander, só, bors
2 evőkanál olaj
A sárgarépát pucold meg, szeld kockára. A hagymát, fokhagymát szintén. A hagymát és a répát piríts meg olajon, majd add hozzá a fokhagymát és a mogyorót, önts fel az alaplével és fedő alatt főzd 20-25 percig, míg a répa meg nem puhul. Ha kész, pürésítsd, majd rottyantsd össze még egyszer- előtte sóval, borssal ízesítsd. Ha kész, szórd meg a maradék sós, pörkölt mogyoróval és az apróra vágott korianderrel.
Forrás: essen-und-trinken.de