Palacsinta színesben – Az örök kedvenc egy kicsit másként!
A palacsinta igazi közönségkedvenc, szerintem nincs olyan ember ezen a bolygón, aki valamilyen formában ne szeretné. Akár édes töltelékkel, mondjuk finom házi lekvárral, akár egy kis hússal, tejföllel felturbózva, hortobágyi húsos palacsintaként! Imádnivaló mindenhogy!
Ha a sós verziót preferálod, és nem riadsz meg egy kis színtől sem, válaszd ezt a zöld palacsintát és hozzá egy krémes, gombás-feta sajtos tölteléket. Szedd össze a hozzávalókat, és már indulhat is a sütögetés:
Ebből lesz a palacsinta:
2 tojás
6 dkg liszt
1 dl tej
fél csokor metélőhagyma
fél csokor petrezselyem
só
olaj a sütéshez
És ebből készül a töltelék:
5 dkg fetasajt
20 dkg tejföl
8 dkg gomba
8 dkg szárított paradicsom
1 db citrom
só, bors
tetszőleges salátakeverék
A tejet, lisztet, sót keverjük össze alaposan, majd add hozzá a felvert tojásokat, és rendesen dolgozd össze! Hagyd pihenni a keveréket 5 percig. Közben vágd apróra a zöldfűszereket, az egyik felét rakd bele a tésztába, és botmixerrel keverd át a tésztát, hogy az apróra vágott petrezselyem és metélőhagyma megszínezzék a palacsintaalapot. Süsd ki a tésztát a szokásos módon! A citromot mosd meg alaposan, préselj ki belőle 2 evőkanál levet, illetve reszelj le a héjából fél teáskanálnyit. A sajtot, a tejfölt fél teáskanálnyi citromlével pürésítsd krémesre, majd ízesítsd sóval és borssal! A gombát pucold meg, majd szeld vékony szeletekre. A szárított paradicsomot szintén szeld fel, majd a gombával együtt keverd a salátakeverékhez. 2 evőkanál olívaolajból, a maradék citromléből, illetve a fűszerekből készíts egy öntetet. Ez borítsd a salátára. A frissen kisült „palikat” kend meg a fetás krémmel, tekerd fel és fogyaszd a friss salátával.
Forrás: brigitte.de