2020.04.22. 16:55:14 11233 377

Paradicsomleves krémesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekkorunk egyik kedvenc menzakajája a paradicsomleves. Szerintem nem volt gyerkőc, aki ne örült volna ennek a piros finomságnak. A rajongásunk a mai napig kitart, így szívesen készítjük el alkalmanként. Persze, azért fő a változatosság!

Paradicsom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsom

Mert egy régi klasszikust is feldobhatunk, és elkészíthetjük kicsit újhullámosan. Mondjuk, egy kis kókusztejjel!

Paradicsomleves egy kicsit másként

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb méretű hagyma

  • 80 dkg konzervparadicsom

  • 2,5 dl alaplé

  • 1 dkg vaj

  • 4 dl kókusztej

  • koriander, ebből 2 evőkanál, friss

  • só, bors, cukor

  • Crème fraîche

A hagymát kockázzuk fel, pirítsuk üvegesre a vajon, majd mehet rá a paradicsom, az alaplé, majd a kókusztej. Ha kicsit összeforrt, szórjuk bele a koriandert is, majd ízesítsük a többi fűszerrel ízlés szerint. Főzzük össze az egészet, majd az egészet pürésítsük. Aki kicsit hígabban szereti, még önthet hozzá alaplevet, kókusztejet, de akár vizet is, de a fűszerezésre figyeljünk! Petrezselyemmel, friss korianderlevéllel megszórva, és Crème fraîche kíséretében tálaljuk.

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért kimagasló a finn oktatás?

A finn példa című könyv szerzője Dr. Pasi Sahlberg oktató, tudós és a Harvard Egyetem neveléstudományi vendégprofesszora azzal a kérdéssel indítja könyvét, hogy: „Mit tanulhat a világ a finnországi oktatási rendszer reformjából?” A bevezető részben pedig nem kevesebbről esik szó, mint arról, hogy a jelen iskolái nem biztos, hogy kellőképpen fel tudják készíteni a diákokat a jövőbeli kihívásokra. Éppen ezért érthető, hogy a színvonalas, hatékonyabb, méltányosabb tanulás és tanítás iránti igény univerzálisnak bizonyul. A leginkább erkölcsi alapokra építkező finn oktatási álom az egyenlő feltételek biztosításában ölt testet. Miért érdemes még a figyelmünkre a finn példa?

Toszkán hangulat a tányéron – Pappa al pomodoro, az olasz parasztkonyha gyöngyszeme

Kevés nemzet tud olyan szenvedéllyel főzni, mint az olaszok – és talán még kevesebb képes ennyire egyszerű alapanyagokból valódi gasztronómiai élményt varázsolni. A pappa al pomodoro, vagyis a paradicsomos kenyérleves tipikus toszkán fogás, melyet generációk óta készítenek a régióban, főként a nyári hónapokban, amikor a paradicsom a legédesebb és a legzamatosabb.

Így eddzük az akaraterőnket

Az emberek egyik legbecsesebb tulajdonságai közé sorolható akaraterő azzal vértezi fel „birtoklóját”, hogy tudatosan, elszántan érvényesíteni tudja mindazt, amit célul tűzött ki maga elé. Szívósság ez, csodálatra méltó eltökéltség, ami különösen a megpróbáltatásokkal bőségesen telezsúfolt időkben teszi követendővé azokat, akik ebben jeleskednek. Gyakorlása nem más, mint az önfegyelem, az önuralom erkölcsi magasságokba emelése, kiegészülve az önismeret tántoríthatatlanságával.