Paradicsomleves krémesen
Gyermekkorunk egyik kedvenc menzakajája a paradicsomleves. Szerintem nem volt gyerkőc, aki ne örült volna ennek a piros finomságnak. A rajongásunk a mai napig kitart, így szívesen készítjük el alkalmanként. Persze, azért fő a változatosság!
Mert egy régi klasszikust is feldobhatunk, és elkészíthetjük kicsit újhullámosan. Mondjuk, egy kis kókusztejjel!
Paradicsomleves egy kicsit másként
Hozzávalók:
1 nagyobb méretű hagyma
80 dkg konzervparadicsom
2,5 dl alaplé
1 dkg vaj
4 dl kókusztej
koriander, ebből 2 evőkanál, friss
só, bors, cukor
Crème fraîche
A hagymát kockázzuk fel, pirítsuk üvegesre a vajon, majd mehet rá a paradicsom, az alaplé, majd a kókusztej. Ha kicsit összeforrt, szórjuk bele a koriandert is, majd ízesítsük a többi fűszerrel ízlés szerint. Főzzük össze az egészet, majd az egészet pürésítsük. Aki kicsit hígabban szereti, még önthet hozzá alaplevet, kókusztejet, de akár vizet is, de a fűszerezésre figyeljünk! Petrezselyemmel, friss korianderlevéllel megszórva, és Crème fraîche kíséretében tálaljuk.
Forrás: chefkoch.de