2025.05.23. 08:25:37 1123 45

Paszternák – az elfeledett ízbomba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha létezik zöldség, amely méltatlanul kevés reflektorfényt kap, az a paszternák! Külsőre talán összekeverhető a fehérrépával, de az íze sokkal különlegesebb: édeskés, diós és enyhén fűszeres, amely bármilyen fogásnak extra mélységet ad. Kiváló krémlevesekbe, püréként mennyei köret lehet, de még sült formában is fantasztikus!

Paszternák Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paszternák Fotó: 123rf.com

Ráadásul nemcsak az íze miatt érdemes szeretni: tele van rosttal, C-vitaminnal, káliummal és folsavval, így az immunrendszernek is jót tesz. Egy igazi szuperzöldség, amely a levesek titkos fegyvere, a sültek legjobb barátja és még rakott ételekben is megállja a helyét. Ha eddig elmentél mellette a piacon, itt az ideje, hogy közelebbről is megismerd – és egy csipetnyi paszternákkal megbolondítsd a következő fogásodat! Karfiollal és spenóttal kombinálva is isteni fogás hozható ki belőle. Íme a hozzávalók:

  • 25 dkg paszternák

  • 5 dkg bébispenót

  • 1 db hagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • kb. 35 dkg karfiol

  • 2 evőkanál citromlé

  • 4 evőkanál mazsola

  • 2 evőkanál növényi olaj

  • 2 dkg gyömbér

  • 1 teáskanál kurkuma

  • só, bors

Így készül:

A karfiolt pucold meg, öblítsd, és hagyd megszáradni. Ha megszáradt, szedd rózsákra, a torzsáját szeld vékony szeletekre, a rózsákat reszeld le nagylyukú reszelőn. A paszternákot mosd, majd pucold meg és szintén vékony szeletek legyenek belőle. A hagymát megpucolás után csíkozd fel, a fokhagymát, gyömbért kockázd fel. A mazsolát keverd össze a citromlével, a spenótot is mosd át és hagyd megszáradni. Hevíts egy kis olajat egy serpenyőben, majd mehet rá a paszternák, karfiol. Pirítsd addig, amíg a zöldségek roppanósak nem lesznek. Add hozzá a hagymát, fokhagymát, mazsolát, gyömbért, kurkumát és 1 percig süsd. Ha kész, vedd le a serpenyőt a tűzről és hagyd egy kicsit kihűlni. Add hozzá a spenótot, sóval, borssal ízesítsd és már tálalhatod is.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...