2022.12.11. 17:51:46 8084 299

Pénztárcakímélő magyaros ételek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A boltok polcain elszabadultak az árak, ami sokunknak hatalmas fejfájást okoz. Főleg az ünnepek közeledtével nem mindegy, hogy mire és mennyit költünk. Cikkünkben olyan recepteket válogattunk össze, amelyeket bármikor elővehetünk. Ezek az ételek nemcsak finomak, hanem elfogadható áron készíthetjük el őket.

Főzésre fel! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzésre fel!

Fokhagymás köményes karaj

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj

  • Ízlés szerint: só, bors

  • 3 ek olaj

  • 1mk liszt

  • 2tk fűszerpaprika

  • 3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több)

  • őrölt köménymag (ízlés szerint)

A karajszeleteket tisztítsd meg, majd sózd és borsozd. Közben az olajat hevítsd fel és pár perc alatt a hús mindkét oldalát süsd pirosra (nem baj, ha picit jobban megpirulnak a szeletek, ettől még ízletesebbé válnak). Amint ezzel kész vagy, tedd félre a sülthúst. A sültkaraj zsírjában pirítsd meg a lisztet, majd húzd félre és add hozzá a fűszerpaprikát (fontos, hogy ne a láng fölött keverd hozzá, mert a paprika megéghet, és ettől keserű lesz a szósz). Ezután öntsd fel vízzel és helyezd vissza a tűzhelyre. A fűszerpaprikás lébe tedd vissza a hússzeleteket és legalább 20 percig főzd puhára. Amint puha a hús ízlés szerint fűszerezd köménnyel, és adagold hozzá a zúzott fokhagymát. További 5 percig forrald a fokhagymás köményes karajt és már kész is a remekmű.

Tipp: Burgonyapürével tálalva lesz isteni az ízélmény.

Klasszikus hentes tokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja

  • 10 dkg szalonna

  • 1 ek olaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2ek sűrített paradicsom

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 10 dkg csemegeuborka

  • ízlés szerint: só, bors

  • 2ek petrezselyemzöld

Első lépésként készítsd elő az alapanyagokat. A húst és a szalonnát vágd fel vékony csíkokra, hogy igazán guszta legyen. A szalonnát serpenyőben kezd el píritani, szükség esetén adhatsz hozzá kis olajat. Pirulást követően adagold hozzá az apró kockára vágott vöröshagymát és párold üvegesre. Erre mehet a felcsíkozott hús, a paradicsompüré, a zúzott fokhagyma, a só és a bors. Közepes lángon, időnként megkeverve fedő alatt kezd el főzni. Az elpárolgott nedvességet nyugodtan pótolhatod vízzel (figyelj rá, hogy ne legyen túl híg). Miután megpuhult a hús add hozzá a szintén csíkokra vágott csemegeuborkát, és ezzel együtt párold még legalább 5 percig. Tálalásnál szórd meg a tetejét frissen aprított petrezselyemzölddel. Tipp: Rizzsel tálalva lesz az ízélmény isteni.

Forrás:mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...