Piríts és süss! – Erre használd még a kenyérpirítót!
A megfázós időszak egyik közkedvelt reggelije a (fokhagymás) pirítós. És valljuk be, megúszós, maradékmentős reggelinek vagy vacsorának sem utolsó! Csak előkapjuk a kenyérpirítót és már pattanhatnak is a kis hézagba a szikkadt kenyérszeletek.
Csodamasina ez a kenyérpirító, hiszen szinte pillanatok alatt ételt varázsolhatunk vele az asztalra! És most nem csak a fentebb már említett pirítósra gondolunk! Lássuk, mi készülhet ennek az igazán hétköznapi, de annál nagyszerűbb konyhai készüléknek a segítségével!
A szósz már csak erre vár!
Finom, friss, extra roppanós tortilla chipsre vágysz? Akkor elő a kenyérpirítóval! Végy néhány tortillalapot, szeld őket kisebb darabkákra, majd mehetnek a pirítóba, ahol pirongasd őket néhány percig.
Nem tudsz elszakadni a pirítóstól?
Akkor csavarj rajt egyet! Kend le a kenyérszeleteket olívaolajjal (de csak vékonyan!), szórd meg fokhagymaporral, majd dugd őket a forró készülékbe! Ugye, hogy milyen isteni?
Lehelj bele életet!
Maradt némi sült krumpli, vagy éppen roppanósnak nem nevezhető hagymakarika az előző napról? Ha nem szeretnéd kidobni a maradékot, viszont a mikróban melegített „szottyosabb” változat sem tetszik, csak dobd a megmaradt hasábokat és karikákat a pirítóba és melengesd őket egy kicsit. Szuper ropogós lesz a végeredmény!
Zsírmentes és zöldséges?
A zsiradék nélküli zöldséges fasírt a kenyérpirítóban is ropogósra sülhet! Csak tegyél egy-egy szeletkét a forró mélyedésekbe és süsd roppanósra!
Forrás: mindmegette.hu