Pizza titkok plusz egy recept, amit még ma ki kell próbálnod!
A pizza a világon a legkedveltebb és legelterjedtebb ételek közé tartozik. Sokszínű, egyszerű, gyorsan elkészíthető (vagy gombnyomással rendelhető), és nem utolsó sorban, roppant ízletes. Most elárulunk egy-két alig ismert érdekességet erről az olasz „csodáról”, valamint megosztunk veletek egy 30 perc alatt elkészíthető pizza receptet is.
A Margherita pizza születése
1889-ben Nápolyban, a Via Sant'Anna di Palazzo-i pizzéria úgy döntött, hogy I. Umberto király felesége, Margherita királynő tiszteletére süt egy különleges pizzát. Így esett, hogy elkészült az első háromszínű pizza paradicsomból, bazsalikomból és mozzarellából, amelyet azóta is Margheritának hívnak, és azóta ez a legelterjedtebb a világon.
Az első amerikai pizzéria
Az első amerikai pizzéria csupán 16 évvel a Margherita olaszországi megalkotása után, 1905-ben nyílt meg New Yorkban. A siker szinte azonnali volt, az amerikaiak imádták az olasz gasztro találmányt. Ma Észak-Amerikában a legnépszerűbb a Pepperoni pizza (fűszeres szalámival). És hogy milyen fontos ez az étel azóta is az amerikaiak életében? 2014-ben, Las Vegasban rendezték meg a világ leggyorsabb pizzaszakácsainak versenyét, a dobogón az angol Pali Grewal végzett három pizza 32,28 másodperc alatti sütésének rekordjával.
A pizza nem hízlal, ha…
A pizza önmagában egy teljes értékű étel, és ez sem hízlal, amennyiben nem visszük túlzásba. Értsd: az egészségünk érdekében fontos változatos étrendet követni, ezért ne minden nap pizzára essen a választásod, és lehetőleg ne Nutellával helyettesítsd! Továbbá nem ajánlatos sült fogásokkal köríteni, valamint szénsavas vagy alkoholos italokkal enyhíteni az általa okozott szomjunkat.
Ha ezt mind betartod, már kezdheted is sütni ezt a 30 perc alatt elkészíthető pizzát! Gyors pizza Jó étvágyat!