Puffancs a „hegyekbe fönn”! – Így készül a tiroli finomság, amivel felidézheted a síelős emlékeket
Idén is eljutottál a hegyekbe, ahol sítalpat húzva, profikat megszégyenítő bátorsággal hasítottál végig a meredekebbnél meredekebb pályákon? Vagy hagytad kibontakozni a többieket, és inkább egy jópofa hüttében töltötted az idődet? Esetleg idén (is) elmaradt a síelős élmény? Csak semmi pánik, meg-/felidézzük a hegyes élményeket!
Méghozzá egy igazi tiroli finomsággal, a kicsit palacsintára, kicsit fánkra hajazó straubennel! Íme, a hozzávalók:
3 db tojás
2, 5 dl tej
20 dkg cukor
2 dkg vaj
20 ml pálinka, vagy aroma
csipet só
zsiradék a sütéshez
porcukor
A tojásfehérjéből a sóval verj kemény habot. A tejet a liszttel keverd simára, add hozzá a tojások sárgáját és az alkoholt. Keverd bele a masszába óvatosan a tojásfehérjét. A zsiradékot hevítsd fel 180°C-ra, és „szaggass” a tésztából csíkokat, vagy csigákat, majd süsd őket aranybarnára. Tedd a megsült tésztát háztartási törlővel kibélelt tálcára, hogy a papír felszívja a feleslegre zsírt, olajat. Porcukorral meghintve, lekvárral tálald!
Forrás: brigitte.de/Marie Mühlenberg