2019.11.24. 17:50:28 10748 297

Receptjáték - Már csak két hét a sorsolásig! (+ egy kedvenc recept)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Két hét és véget ér a karácsonyi receptjáték! Bizony, jól olvastad! Az idő az ünnepek előtt gyorsabban telik, mint gondolnánk. Kettőt pislantunk és ott ülünk a fa alatt, kezünkben a bejglivel. Apropó, bejgli! Idén még senkitől nem kaptunk egy jó kis bejgli receptet. Neked vajon akad egy a tarsolyodban? Küldd el nekünk a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és részt veszel a bónusz sorsoláson!

Mákos bejgli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mákos bejgli

Bónusz sorsolás csak a receptjáték résztvevőinek!

Azok, akik december 8-ig elküldik részünkre kedvenc karácsonyi receptjüket - ez lehet előétel, főétel, leves, desszert, sőt, akár ital is - részt vesznek az 1.000.000 Ft-os nyereménynövelés sorsolásán, és eséllyel pályáznak a fődíjra is. A legjobb recepteket karácsonyig közzé tesszük a magazinunkban is, szóval még büszke is lehetsz majd magadra, hogy szerepelhetsz az oldolunkon. :)

A részleteket és a játékszabályzatot itt olvashatod>>

Ha még nem regisztráltál a PROAKTIVdirekt nyereményjátékban, akkor azt itt teheted meg>>

Karácsonyi főétel - csak egyszerűen

Az elmúlt évek kedvenc karácsonyi főétele volt itt a magazinunkban Tóth Ervin Esperes receptje:

Esperes fasírt

Forrás: lemonthistle.comForrás: lemonthistle.com

Hozzávalók 8 főre:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 20 szelet bacon
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 4-5 kisebb burgonya
  • Só, bors, ételízesítő, csipet őrölt kömény, pirospaprika

A darált húshoz hozzátesszük a két tojást, az előre üvegesre pirított, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, (erősen borsozva szeretem), tetszőleges ételízesítőt, fél mokkáskanál őrölt köményt, 2 kávéskanál pirospaprikát, majd jól összekeverjük. (Mi egy kis apróra vágott petrezselyemzöldet is ajánlunk belekeverni - a szerk.)

A burgonyát héjában főzzük meg, úgy különlegesebb lesz az íz, majd megtisztítjuk és összenyomjuk, nem baj, sőt, jó, ha apróbb darabok is maradnak benne. Nem az a cél, hogy teljesen pépes legyen. Keverjük a húshoz.

A baconszeleteket elhelyezzük egy tányérra, és miután tojásformájú gombócokat készítettünk a húsból, spirálisan rátekerjük a bacont, hogy teljesen betakarja a „fasírtokat“. Innen a név, az esperest is eltakarja a ruhája, mint a bacon a húst.

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk vagy kikenjük vékonyan zsírral (esetleg olajjal), majd elhelyezzük a kis fasírtjainkat. 180-200 fokon pirosra sütjük. Köretnek majonézes kukoricasalátát vagy tésztasalátát, esetleg rizibizit (sok zöldborsóval) vagy egyéb zöldsalátát ajánlunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.