Rizottó, a húsvét sztárja – Hogy tessék?
Az egyszerűbb néha tényleg nagyszerűbb! Minden évben vért izzadva próbáljuk lenyűgözni a családot egy ellenállhatatlan menüsorral az éppen aktuális ünnepen, hosszú munkaórákat áldozunk fel a legtökéletesebb fogás oltárán. Pedig van, hogy egy hétköznapi finomság lesz a tuti befutó. Mondjuk, a rizottó!

Húsvétkor rizottó? Miért ne?
Hozzávalók:
20 dkg rizottórizs
1 dl sárgarépalé
1 dl narancslé
4,5 dl zöldséges alaplé
0,75 dl fehérbor
10 dkg sárgarépa
8 dkg bébispenót
2 dkg parmezán
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tökmagolaj
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
2 ág kakukkfű
só, bors
A hagymát és a fokhagymát pucold meg. Önts olívaolajat egy edénybe, és pirítsd meg rajt a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a rizst és 1-2 percig pirítsd. Mehet hozzá a fehérbor, amivel főzd egy kicsit, majd öntsd a narancs-, és a sárgarépalevet. A rizst kis lángon főzd 20-25 percig. Ha minden folyadékot elfőtt, adagold hozzá a zöldséges alaplevet. Keverd át a rizottót és hagyd főni. Míg a rizs fő, megpucoljuk a répát. Vékony szeletekre szeljük. Megmossuk a kakukkfüvet is és hagyjuk megszáradni. A fűszernövényt egy evőkanál vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a répát és 7 perc alatt ropogósra pároljuk. Hozzáadjuk a tökmagolajat, sót, borsot. A spenótot megmossuk, megszárítjuk, a parmezánt lereszeljük. Adjuk hozzá a spenótot, sajtot, sárgarépát, maradék vajat a közben megfőtt rizshez, sóval, borssal ízesítsük. Tálaláskor mehet rá egy kis tökmagolaj.
Forrás: brigitte.de