2021.08.20. 11:10:09 8627 246

Sonkás-túrós sós palacsinta kapormártással
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A palacsinta szót meghallva először az édes íz ugrik be mindannyiunknak. Azonban sós változatait is érdemes kipróbálnunk. Most egy isteni sonkás-túrós sós palacsinta receptet hoztunk nektek, kapormártással nyakon öntve.

Sonkás-túrós sós palacsinta kapormártással Fotó: Gizi receptjei blogspot - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sonkás-túrós sós palacsinta kapormártással Fotó: Gizi receptjei blogspot

**Hozzávalók 8 db palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 mk só
  • 3-4 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

A tojásokat üssük bele egy tálba, sózzuk meg, keverjünk hozzá 2 dl szénsavas ásványvizet, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára, csomómentesre. (keverés közben, ha szükséges adjunk hozzá még ásványvizet). Ezután adjuk hozzá az olajat, majd szintén keverjük simára, és hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt hozzálátnánk a sütéshez. Végül enyhén olajozott palacsintasütőben, egyesével süssük ki a palacsintákat.

Sonkás-túrós töltelék hozzávalói:

  • 30 dkg füstölt feketeerdei sonka
  • 50 dkg túró
  • 1 db vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek étolaj

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sonkát vágjuk fel kisebb kockára. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott sonkát, és süssük pár perc alatt szép pirosra, majd hűtsük ki. A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kihűlt sonkát, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a sonka is sós! A tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy, és folyós legyen a töltelék.) Az előzőleg kisütött palacsintákat ezután töltsük meg a sonkás-túrós töltelékkel, és tálalásig tartsuk melegen.

Kapormártás hozzávalói:

  • 1 csokor kapor
  • 1/2 citrom leve
  • 1-2 tk cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek liszt
  • kb. 4 dl főzőtejszín (v. tej)
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi őrölt fehér bors

A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejszínnel, (v. tejjel) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, facsarjunk rá citromlevet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg kellően besűrűsödik a mártás. (közben kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsünk utána)

Tálaláskor helyezzük tányérra a sonkás-túrós palacsintát, csorgassuk rá a kapormártást, majd úgy kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...