Spárga, ahogy még sosem etted! – De ezentúl fogod!
Ha spárga, akkor általában köretként fogyasztjuk. Vajban megpárolva isteni. Esetleg finom rakott étel is készülhet belőle! De pizzafeltétként is megállja a helyét. Ám ha ízletes „ruhába” bújtatjuk, úgy sem rossz! Sőt! Próbáld ki!
Csupán néhány hozzávalóra lesz szükséged, és még csak konyhatündérnek sem kell lenned, hogy elkészítsd ezt a finomságot!
Spárga tésztabundában
Ehhez szerezd be a következő hozzávalókat:
12, 5 dkg liszt
2,5 dl sör
2 teáskanál olaj
1 db tojás
1 teáskanál cukor
csipet só, csipet bors, csipet szerecsendió
1 kg spárga
a spárga főzéséhez 2 teáskanál só
1 liter olaj (napraforgó, kókusz, amilyet szeretnél használni)
A zöldséget mosd, majd pucold meg, és mehet a sós vízbe, amiben főzd puhára. Közben készítsük el a tésztát, amibe aztán beleforgatjuk a megfőtt spárgákat. Ehhez a tojásokat válaszd szét, verd a fehérjét kemény habbá. Ha megvan, a sárgákat a liszttel, fűszerekkel, sörrel, többi hozzávalóval keverd ki, csomómentesre, majd mehet bele a felvert tojásfehérje is. Keverd össze, aztán forgasd bele a spárgákat. Közben forrósítsd fel az olajat. Ha az olaj már kellő meleg, ugorhatnak is a forróságba a bundás spárgák. Maradjanak is a forró „fürdőben”, amíg szép aranybarnák nem lesznek! Finom salátával is tálalhatod, de én el tudom képzelni valamilyen finom mártogatóssal is!
Forrás: kochbar.de