Süssünk, főzzünk gyerekekkel!
Nem igazán lehet megjósolni, hogy a gyerekek közül ki szeret majd a konyhában segédkezni. Azonban, ha mutatnak némi érdeklődést, akkor érdemes a közös sütés-főzést beiktatni. Kifejezetten élvezni fogják, főként, ha sikerélményben lehet részük. Olyan egyszerűen kivetelezhető ételeket mutatunk nektek, melyek elkészítésében való segédkezés a gyerekek számára biztosan élmény lesz.
MAC&CHEESE egyszerűen
Hozzávalók:
25 dkg szarvacska tészta
1 csipet só
25 dkg cheddar sajt
5 dkg vaj
3 dkg liszt
2,5 dl tej
Első lépésként a tésztának tegyünk fel sós vizet főni. Majd, amikor felforrt tegyük bele a tésztát és főzzük puhára. Amíg fő, reszeljük le a cheddar sajtot. A vajat olvasszuk fel és szórjuk bele a lisztet, amit keverjünk el alaposan, csomómentesre. Húzzuk le a tűzhelyről és öntsük bele a tejet, majd ismét keverjük meg, és tegyük vissza a tűzhelyre. Kevergessük addig, amíg újra felforr. Miután ezzel készen vagyunk tegyük bele a lisztes habarásba a reszelt sajt ¾-ét és keverjük el benne. Végezetül adjuk hozzá a leszűrt tésztát, majd forgassuk össze a maradék reszelt sajttal.
Csirkefalatkák mártogatóssal
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
ízlés szerint só
5 ek liszt
3 ek földimogyoró
6 ek zsemlemorzsa
1,5 dl olaj
15 dkg majonéz
7 dkg ketchup
A megtisztított csirkehúst vágjuk fel apróbb darabokra és sózzuk meg. Ezután a húsdarabokat forgassuk meg a lisztben. Közben a zsemlemorzsát és a földimogyorót keverjük össze. A belisztezett falatkákat ebbe a mogyorós zsemlemorzsába hempergessük meg. Az olajat kezdjük el felhevíteni és a bundázott húsokat süssük aranybarnára. Ezután tegyük papírtörlőre és tartsuk addig melegen, amíg elkészítjük a mártogatóst hozzá. A majonézt és a ketchupot keverjük simára és kanalazzuk egy tálkába. Ezzel kínáljuk a csirkefalatkákat.
Forrás: mindmegette.hu