Sütés nélküli desszert ropogós magokkal
Amikor desszertről van szó, sokan azonnal a sütésre, cukorra és lisztre gondolunk. Pedig léteznek olyan édességek, amelyek nemcsak finomak, hanem tápanyagban gazdagok is – ráadásul sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzájuk. A nyers magvas desszertek az utóbbi években egyre népszerűbbek, mert egyszerre kínálnak egészséges alternatívát és valódi ízélményt.

Nyers magvas desszert, amit pillanatok alatt elkészíthetsz
Hozzávalók (kb. 12 szelethez):
15 dkg puha datolya (kimagozva)
10 dkg mandula
5 dkg dió
2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 evőkanál kókuszolaj
1 csipet só
reszelt narancshéj vagy vanília a plusz ízért
Elkészítés:
A mandulát és a diót aprítógépben durvára őröljük. Hozzáadjuk a datolyát, a kakaóport, a kókuszolajat, a sót és az ízesítést. Addig mixeljük, amíg ragacsos, formázható masszát kapunk. A keveréket sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, elsimítjuk, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután szeletekre vágva tálalhatjuk.
Ez a desszert nem tartalmaz hozzáadott cukrot, a datolya természetes édessége és a magvak teltsége adja az ízét. A kakaó gazdag antioxidánsokban, a dió és a mandula pedig jó zsírsavakkal és fehérjével látja el a szervezetet. Így egyszerre lesz bűntudatmentes finomság és energiapótló falat.