Sütőben sült tojás – Próbáld ki!
Ha egy jó rántottára vágyunk, valószínűleg nem a sütőt fogjuk először bekapcsolni. Ám ha nyitottak vagyunk az újdonságokra, akkor valószínűleg nem hagy majd minket nyugodni a gondolat: de hogy kerül a tojás a sütőbe? No és hogyan kerül ki onnan?
Először is szerezd be a sütőben sült rántottádhoz a következő hozzávalókat, majd izzítsd a sütőt:
2 db tojás
2 teáskanál tej vagy tejszín
1 evőkanál feta sajt
só, bors, újhagyma felkarikázva
Verd fel a tojásokat, keverd bele a tejszínt/tejet, majd a lereszelt sajtot. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Egy kisebb méretű hőálló tálkákat kenj ki zsiradékkal és önts bele a tojásos keveréket. Lehetőség szerint annyi tojás kerüljön a tálba, hogy a forma háromnegyedéig legyen, nehogy kifusson a massza belőle. Közben melegítsd a sütőt 180 ⁰C-ra (hőlégkeverésest 160 C-ra), majd ugorhatnak is be a kis tálkák 10-15 percre. Ha kész, szórd meg piros paprikával, petrezselyemmel, felkarikázott újhagymával és meg is van a gyors és tartalmas reggeli, vagy ebéd, esetleg vacsora.
Forrás: chefkoch.de