Szeptemberben még tart a grillszezon! – Nem késő új dolgokat kipróbálni!
Az ősz első hónapjában még nem érdemes elpakolni a grillholmikat, hiszen jönnek még napos hétvégék. Sőt, nem kell megriadnunk az újdonságoktól sem, bátran kipróbálhatunk különlegesebbnek számító finomságokat is. Ismered az édesköményt? Grillezd meg!
Ezt a tuti receptet még idén ki kell próbálnod, úgyhogy szerezd be hozzá a következő hozzávalókat:
fél kg édeskömény gumó
7,5 dkg reszelt sajt
5 dkg sótlan vaj
3 evőkanál durvára szelt mogyoró
Az édesköményt mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd vágjuk hosszában félbe. Sós vízben főzzük körülbelül 2 percig, majd vegyük ki a vízből és egy szitában hagyjuk lecsöpögni. Egy serpenyőben a sütőnkön, vagy grilltálcán a kerti grillen süssük át, oldalanként 2-2 percig, majd egy tányérra kitéve tegyünk rá a vajból, szórjuk meg sajttal és mogyoróval!
Forrás: brigitte.de