Szereted a palacsintát, de a vegán életmódot is? – Ötvözd a kettőt!
5-10 évvel ezelőtt szinte elképzelhetetlen volt, de manapság már majdnem minden ételnek megvan a maga egészségesebb, mindenmentes verziója is. Az, hogy a túrógombóc simán elkészíthető túró nélkül, az már nem is meglepő. A palacsintának is van például vegán változata.
Méghozzá nem is olyan rossz! Együnk finom vegán palacsintát! Íme, a hozzávalók:
4,5 dl zabtej
3 dl ásványvíz vagy szóda
1 teáskanál sütőpor
1 kevés folyékony vaníliaaroma
40 dkg liszt
csipet só
zsiradék a sütéshez
A lisztet a sütőporral keverd össze, majd mehet bele a víz/szóda, só, vaníliaaroma és a zabtej. Az egészet keverjük össze alaposan. Ha megvan, fél órára mehet a hűtőbe. A hűvösről kivéve menjen bele egy kis zsiradék (margarin, napraforgó, kókuszolaj), ami keverj bele alaposan. Zsiradékkal kikent palacsintasütőbe mehet egy-egy merőkanálnyi. Közepes lángon süsd, oldalanként 8-10 percig, míg szép barna színt nem kap egy-egy oldal.
Forrás: brigitte.de