Tápióka az új „barátod”! – Próbáld ki a reggelizőasztalnál
Ha unod már a müzli, rizs - és zabkása napindítót, valamint nyitott vagy új dolgok kipróbálására, akkor a tápiókát semmiképp se hagyd ki! Elképesztő energiabomba, ami beindítja a reggelt anélkül, hogy megterhelné az emésztést. Nézzük mit érdemes tudni róla, aztán lássunk egy belőle készült receptet is.

A manióka növény gyökeréből készülő szuperélelmiszer számos jótékony hatásával csábítja az egészséges táplálkozás híveit: gluténmentes, könnyen emészthető, valamint gazdag szénhidrátokban, így ideális választás azoknak, akik magas energiatartalmú, de kímélő alapanyagokat keresnek.
Különösen kedvelt a vegán és gluténérzékeny diétát követők körében, mivel jól helyettesíti a hagyományos liszteket. Magas keményítő tartalmának köszönhetően gyors vitalitást biztosít, így sportolók és aktívan dolgozó emberek számára is kiváló. Emellett vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, például kalciumot, vasat és B-vitamint tartalmaz, amelyek a csontok és a vérkeringés egészségének fenntartásához elengedhetetlenek.
Fontos viszont, hogy mértékkel fogyasszuk, hiszen kalóriatartalma is magas, de ha helyesen illesztjük be az étrendünkbe, rendkívül hasznos lehet. A tápióka nemcsak a hagyományos pudingokban, hanem levesekben, salátákban, süteményekben is remek választás.
Íme egy isteni finom tápióka puding recept
Hozzávalók (9 adaghoz):
A pudinghoz:
100 g tápióka gyöngy (apró szemű)
300 ml víz
1 db vaníliarúd (belseje)
600 ml kókusztej
60 g cukor - aranybarna
A rétegezéshez:
- 400 g eper (mirelit is lehet alternatíva)
Elkészítés:
A tápiókát egy nagy lábasba tesszük. Kaparjuk bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja. Ha megszívta magát vízzel öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul. Ha készre főtt a pudingunk, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne. Rétegezzük eperrel, és átlátszó üvegpohárban, langyosan tálaljuk. Jó étvágyat!
A recept forrása: cookpad.com