2025.03.27. 17:52:07 5888 195

Tápióka az új „barátod”! – Próbáld ki a reggelizőasztalnál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha unod már a müzli, rizs - és zabkása napindítót, valamint nyitott vagy új dolgok kipróbálására, akkor a tápiókát semmiképp se hagyd ki! Elképesztő energiabomba, ami beindítja a reggelt anélkül, hogy megterhelné az emésztést. Nézzük mit érdemes tudni róla, aztán lássunk egy belőle készült receptet is.

Tápióka eperrel Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tápióka eperrel Fotó:123rf.com

A manióka növény gyökeréből készülő szuperélelmiszer számos jótékony hatásával csábítja az egészséges táplálkozás híveit: gluténmentes, könnyen emészthető, valamint gazdag szénhidrátokban, így ideális választás azoknak, akik magas energiatartalmú, de kímélő alapanyagokat keresnek.

Különösen kedvelt a vegán és gluténérzékeny diétát követők körében, mivel jól helyettesíti a hagyományos liszteket. Magas keményítő tartalmának köszönhetően gyors vitalitást biztosít, így sportolók és aktívan dolgozó emberek számára is kiváló. Emellett vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, például kalciumot, vasat és B-vitamint tartalmaz, amelyek a csontok és a vérkeringés egészségének fenntartásához elengedhetetlenek.

Fontos viszont, hogy mértékkel fogyasszuk, hiszen kalóriatartalma is magas, de ha helyesen illesztjük be az étrendünkbe, rendkívül hasznos lehet. A tápióka nemcsak a hagyományos pudingokban, hanem levesekben, salátákban, süteményekben is remek választás.

Íme egy isteni finom tápióka puding recept

Hozzávalók (9 adaghoz):

A pudinghoz:

  • 100 g tápióka gyöngy (apró szemű)

  • 300 ml víz

  • 1 db vaníliarúd (belseje)

  • 600 ml kókusztej

  • 60 g cukor - aranybarna

A rétegezéshez:

  • 400 g eper (mirelit is lehet alternatíva)

Elkészítés:

A tápiókát egy nagy lábasba tesszük. Kaparjuk bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja. Ha megszívta magát vízzel öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul. Ha készre főtt a pudingunk, húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne. Rétegezzük eperrel, és átlátszó üvegpohárban, langyosan tálaljuk. Jó étvágyat!

A recept forrása: cookpad.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában