2021.07.22. 17:53:17 8984 279

Tartsd karban az elméd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Segítség, megy össze az agyam! Azt hiszed viccelünk, pedig tényleg erről van szó: az idő előrehaladtával mindannyiunk agyának térfogata csökkenni kezd, a működése pedig kissé berozsdásodhat. Utóbbin segíthetsz, ha tréningeled az idegsejtjeid.

Idősek a pókerasztalnál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Idősek a pókerasztalnál

Hogyan maradnak bizonyos emberek igazán pengék öregkorukra is, és miért lesznek mások feledékenyebbek, lassabbak, nehézkesebb gondolkodásúak? Minden az idegsejteken és azok termelődésén múlik: minél több idegsejtünk van, annál jobban vág az agyunk. Ezt pedig sok tényezővel befolyásolhatjuk- fordítsuk hasznunkra!

Nem lehet elég korán kezdeni

Már fiatalon érdemes figyelned rá, hogy az életmódod támogassa a későbbi agyműködésedet. Nagyot nem kockáztatsz, hiszen ezek, a jövőben áldásos dolgok a jelenben is pozitívumokkal járnak.

Tanulni kell

Akkor is, ha nem vagyunk jó papok, holtig érdemes tanulnunk, mert a folyamatos fejlesztés, az új képességek erősítése, használata, mozgásban tartja az agyunkat. Minél bonyolultabb, komplexebb feladatot adunk az agyunknak, az annál jobban fejlődik. Ezért érdemes elengedni a „de hát ennyi idősen minek?” kérdést, és bátran kilépni a komfortzónánkból a tanulás terén. Sportok, táncok, hangszerek, idegennyelvek, kézműves tevékenységek mind segíthetnek az elme fiatalságának megőrzésében.

A játékot komolyan kell venni!

A játék nem csak élvezetes a gyerekeknek, de tulajdonképpen a leghasznosabb dolog a gyerekkorban. A játszási folyamat segít ugyanis megismerni a világ alapvető működését, kifejleszteni az érzelmi és szellemi képességeket, a mentális egészséget. És ha azt gondolnánk, hogy a játék értelmét veszti, ahogy felnőttünk, tévedésben vagyunk. Szorongásoldó, depresszió elleni hatása is megfigyelhető a játékoknak, emellett pedig a videójátéktól a bonyolult társasokig a játék alaposan átmozgatja az agyat is. Az olvasás és a beszélgetés hatása is hasonlóan pozitív.

Kölcsönhatások

Meglepő talán, de a bél és az agy működése egészen összefügg egymással. A jól működő bélrendszer megkönnyíti a tanulást, a döntési helyzeteket és a lelki és mentális egészség fenntartását. Ezért is nagyon fontos többek között a változatos, egészséges étkezés, a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, a sport, a szájhigiénia és az étkezésekbe vitt rendszeresség.

Forrás: Dívány

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...