2021.11.25. 17:25:00 10441 319

Téli kedvenc hús nélkül: Ízletes lencsepörkölt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen a legjobb téli recept? Ízletes és ínycsiklandóan gőzölgő, akár a most következő vegán lencsepörkölt! A lencse fehérjetartalma miatt a megrögzött húsevők sem panaszkodhatnak tápanyaghiányról, mégis változatossá tehető ezzel a zöldségraguhoz hasonlító étellel a menü.

Húsmentes lencsepörkölt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsmentes lencsepörkölt

Itt a tél, és nincs is jobb egy tál meleg pörköltnél egy hideg téli napon. Ha már unod a klasszikus csirke- és marhapörköltet, akkor mindenképp próbáld ki a finom (és húsmentes) lencsepörköltünket. A fűszernövények és zöldségek tökéletes keveréke ízletes és gazdag ragut eredményez, amely tökéletesen melengeti meg a hasunkat.

Zöldséges lencsepörkölt

Hozzávalók:

1 vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
4 sárgarépa
4 szár zeller
2 kg burgonya
1 csésze barna lencse
1 tk. szárított rozmaring
Fél tk. szárított kakukkfű
2 ek. dijoni mustár
1 ek. barna cukor
6 csésze zöldség alaplé
1 csésze fagyasztott borsó (vagy zöld pritamin paprika kockára vágva)

Elkészítése:

  1. A fokhagymát aprítsuk fel, a hagymát kockázzuk fel, és tegyük bele egy nagy fazékba. Adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, és pirítsuk meg a hagymákat.

  2. A felkockázott zellert és a felkarikázott sárgarépát ezután tegyük bele az edénybe, és pirítsuk tovább.

  3. Amíg az edénybe rakott zöldségek pirulnak, addig meghámozzuk a burgonyát, és apró kockákra vágjuk. Adjuk hozzá ezt is az edény tartalmához.

  4. Adjuk hozzá a lencsét, a kakukkfüvet, a barna cukrot, a rozmaringot és a zöldséges alaplevet, jól keverjük össze a hozzávalókat. 30 perc főzés után adjuk hozzá a fagyasztott borsót, és hagyjuk főni 5 percig.

  5. Amikor a burgonya is megpuhult, vegyünk ki néhány kanállal a pörköltből és pépesítsük. Ettől lesz sűrűbb a lencsepörkölt állaga.

Tálaljuk a lencsepörköltet azon melegében; ízlés szerint kenyérrel vagy egyéb pékáruval is kínálhatjuk. Jó étvágyat!

Elindult karácsonyi receptjátékunk, küldj nekünk egy saját receptet, és nyerj 1.000.000 Ft nyereménynövelést! Katt ide a részletekért: Karácsonyi receptjáték

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...