Téli vitaminbomba: almás-tormás céklasaláta
Puhány uborkák, kényszer érett paradicsomok, vitaminszegény, ráncos paprikák - a téli zöldség kínálat... Még szerencse, hogy itt van nekünk a cékla és a hasonlóan jól eltartható alma (meg persze a többi gyökérzöldség és káposztaféle, de most koncentráljunk a céklára...)!
Ha kíváncsi vagy a cékla jótékony hatásaira, kattints ide>>
Almás-tormás céklasaláta
Almás-tormás céklasaláta hozzávalói:
- 1 nagy cékla
- 1 nagy alma
- 1/2 üveg csemege torma
- 2 dl tejföl
- majonéz
- csipet só
- cukor (v. édesítőszer)
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Az almát és a céklát hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, és keverjük össze a tormával.
A tejfölt keverjük össze ízlés szerint majonézzel, csipet sóval, cukorral, (v. édesítővel) és őrölt fehér borssal.
Ezután öntsük rá az almás-tormás-céklás keverékre, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu