2024.03.29. 12:30:54 5696 229

Tojás a pohárban – Tojásos finomság a húsvét nevében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A húsvét elengedhetetlen kelléke a tojás. Mert pingáljuk a locsolóknak és/vagy az ünnepi dekorációhoz, illetve fogyasztjuk a húsvéti sonka mellé. Ugyan főzve is nagyon finom, de most mutatunk egy kicsit más receptet, ami mind külsejében, mind ízében eltér egy hangyányit a hagyományos húsvéti menüsortól.

Tojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás

Akár a húsvéti menüsort szeretnéd feldobni, akár a maradék főtt tojásokat szeretnéd egy kicsit más formában felhasználni, ez a recept a segítségedre lesz!

Tojássaláta pohárból!

Csak nyugalom, a recept cseppet sem bonyolult, de annál mutatósabb! És még a hozzávalók összeszedése sem igényel túl sok időt, mert csupán ezek kellenek hozzá:

  • negyed kígyóuborka

  • fél szelet kenyér (ízlés szerint)

  • 1 db tojás

  • 10 dkg kőrözött vagy fűszeres túró

  • só, bors

  • 1 db üvegpohár (a „tálaláshoz”)

A tojást főzd keményre, pucold meg, és karikázd fel. Az uborkát hámozd meg, szeld hasábokra, majd a hasábokat vágd ketté. A kenyeret szeld kis darabokra, majd a hozzávalókat szép sorban rétegezd a pohárba. Ennyi az egész! :)

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.