2024.01.24. 12:49:35 11639 261

Töltött csirkemell, ahogy még nem kóstoltad
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megígérhetjük, hogy ennek az ételnek az elkészítése során a konyhád tele lesz csábító fűszeres illatokkal. A csirkemellben főtt töltelék friss spenótot, fetát és pirított diót vonultat fel, amelyek egyesülve egy különleges ízvilágot teremtenek. Az egész ételt pedig megkoronázza a krémes csiperkemártás, amely segítségével egy mindenki által vágyott műalkotást varázsolhatunk az asztalra.

Töltött csirkemell - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemellfilé

  • 1 teáskanál fűszerkeverék (só, bors, fokhagymapor, fűszerpaprika)

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 200 g spenót, friss vagy fagyasztott

  • 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva

  • 100 g feta sajt, apróra törve (más, hasonló állagú sajtot is használhatsz helyette)

  • 1/4 csésze pirított dió, durvára vágva

  • 200 g friss csiperkegomba, szeletelve

  • 1 evőkanál vaj

  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva

  • 1/2 csésze tejszín

  • Só és bors ízlés szerint

  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

Fűszerezd a csirkemellfiléket sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával. Vágj a húson egy hosszanti zsebet, majd tedd félre.

Párold meg a spenótot és csöpögtesd le a levét. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, nyomj hozzá fokhagymát, majd add hozzá a spenótot. Párold néhány percig, majd keverd össze a fetával és pirított dióval. Hagyd hűlni.

Töltsd meg a csirkemellfiléket a spenótos-fetás töltelékkel, majd a zsebeket zárd össze fogpiszkálóval.

Sütés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkemellet mindkét oldalán, amíg szép aranybarna lesz. Helyezd át a csirkét egy sütőbiztos edénybe, és süsd kb. 20-25 percig.

Csiperkemártás elkészítése:

Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát. Add hozzá a szeletelt csiperkegombát, és pirítsd további 5 percig, amíg a gomba megpuhul. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd addig, amíg a mártás besűrűsödik. Sózd és borsozd ízlés szerint.

A kész húst helyezd a tányérokra, locsold meg csiperkemártással, majd szórd meg petrezselyemmel, hogy még kívánatosabbá váljon. Rizzsel, krumplival fogyasztható, de önmagában is megállja a helyét. Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mit érdemes tudni a biztonságos gépi csiszolásról és vágásról?(X)

A csiszolás és a vágás sok barkács- és felújítási projekt elengedhetetlen része. Legyen szó fémről, fáról vagy más anyagokról, a gépi csiszolás és vágás jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja a munkát. Viszont ezek az eszközök nagy teljesítményűek, így a biztonságos használatuk alapvető fontosságú. Ha megfelelően használod őket – különösen az olyan sokoldalú gépeket, mint az akkus sarokcsiszoló –, nemcsak hatékony, de balesetmentes is lehet a munka.

Merj színekkel játszani tavasszal!

Ahogy beköszönt a tavasz, végre búcsút inthetünk a komor, sötét téli ruhatárnak, és előkerülhetnek a színes, vidám darabok. A természet is új életre kel, szebbnél szebb árnyalatokban pompázik, miért ne tennénk ugyanígy az öltözködésünkben is? Nem kell leragadnunk a megszokott fekete-fehér vagy farmer-pasztell párosításoknál — a tavasz a megújulás, a frissesség és a kreativitás időszaka.

Vadító, de ízléses – így viseld stílusosan a párducmintát!

A párducminta igazi klasszikus a divat világában – időről időre visszatér, és mindig képes új lendületet adni egy-egy szettnek. Nem véletlenül rajonganak érte sokan, hiszen vagány, nőies, egy kicsit merész, de mégis elegáns tud lenni. Persze, mint minden feltűnő mintával, ezzel is óvatosan kell bánni, ha nem szeretnénk, hogy a hatás túl sok vagy ízléstelen legyen.