Újíts be egy finom levest üvegtésztával: Íme, a spenótos Miso!
A Könnyes leves / Megkavarva (The Rahmen Girl) című filmből már megtanultuk, hogy jó ramen levest főzni, bizony nehéz és időigényes. Bár mi, „nyugatiak” híresek vagyunk arról, hogy bármit képesek vagyunk a saját rohanó életmódunkhoz igazítani, így az eredeti japán levesekhez nagyon hasonló, miszóval ízesített levest tudunk készíteni. Gyorsan.
Az lehet, hogy megússzuk hosszadalmas főzési idő nélkül, de semmiképpen nem hagyhatjuk ki a sós és az édes ízvilág alapjaként szolgáló ázsiai alapanyagokat. Ezek közül egyedül a miszó krém beszerzése lehet kissé nehézkes, amit nemcsak ehhez a leveshez, de szószok, mártások és pácok készítéséhez is felhasználhatunk majd.
Spenótos Miso
Hozzávalók:
8 csésze víz
1 tk. cukor
fél csésze miszó krém
115 gr üvegtészta
140 gr bébispenót
450 gr apróra kockázott, puha tofu
2 tk. szezámolaj
A tálaláshoz:
2 db félbevágott kemény tojás
Elkészítése:
Egy jó nagy és magas falú serpenyőben / wokban főzzük össze a vizet és a hozzáadott cukrot, majd állítsuk közepesre a tűzhely lángját.
Vegyünk ki egy merőkanállal a forrásban lévő vízből, majd egy kisebb lábasban keverjük el vele a szükséges mennyiségű miszó pasztát. ezt tegyük egy kis ideig félre, míg a többi vízbe bele nem kerülnek a leves gazdagításához szükséges alapanyagok:
Elsőként az üvegtésztát főzzük bele, majd miután ez szinte készre főtt, egymás után hozzá adhatjuk a spenót leveleket, a felkockázott tofut, a szezámolajat és a felhígított miszót.
Amíg a spenót megfonnyad, addig főzzünk keményre két nagyobb tojást, hogy a levesünket azzal tudjuk majd tálalni.
Tipp: A hozzávalókból elhagyni nem érdemes, viszont plusz elemeket, mint például gombát és csirkemellet érdemes pluszban beletenni a levesbe, hogy még ízletesebb és laktatóbb lehessen.
Forrás: www.goodhousekeeping.com