2023.02.06. 17:48:49 6480 249

Unod a fitneszt? Így formáld magad csinosra házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most arra kérlek, menj oda a tükörhöz és nézz bele! Tedd a szívedre a kezed! Neked bejönnek az év eleji fogadalmak és képes vagy ezeket be is tartani? Ugye, hogy nem? Na látod, ezzel én is pontosan ugyanígy állok. Ezért van az, hogy évek óta nem fogadkozom januárban, elengedtem ezt a témát egyszer és mindenkorra, mert szerintem semmi értelme. Mégsem esem kétségbe, ha arról kérdeznek a barátnőim, mit teszek annak érdekében, hogy nyárra jobb formába kerüljek. Megvan erre is a stratégiám.

Közös sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös sportolás

Évekig sanyargattam magamat azzal, hogy megpróbáltam fitneszteremben edzeni. Ismerős a szitu? Már látom is magam előtt, ahogy ezeket a sorokat olvasva felnevetsz: jjjjaaaa... igen, én is megpróbáltam! Milyen élmény volt? Nekem szinte sokkoló. Pokoli érzés a teli teremben, különösen a férfiak előtt, borzasztóan szégyelltem magamat. Semmi kedvem nem volt a bérlet mellett vagyonokat költeni divatos és méregdrága fitness öltözékre, ami, valljuk be, nem is mutat túl előnyösen egy még kidolgozásra váró testen.

Ez például még jobban frusztrált és igyekeztem nem odafigyelni erre, de azért csak észrevettem a különbséget, amikor engem levegőnek néztek egy kigyúrt cicababa mellett, aki épphogy viselt magán valamit ruhanemű gyanánt. Félreértés ne essék, nem ítélkezem, csak hát az ember lánya mégiscsak hiú valamennyire, és nem szeretem, ha nem csak én vagyok tisztában azzal a ténnyel, hogy öregszem és már sosem leszek ilyen divatos cicababa.

Szóval, ezt a kis titkot én inkább megőrizném saját magamnak, így méltón viselve a koromat és a nekem tetsző és hozzám illő kényelmesebb kinyúlt és régi tréning gatyát és pólóimat otthon, a négy fal között. Szóval, ha úgy gondolod inkább házilag teszed magadat szebbé és edzettebbé, akkor se fogd vissza magadat, csak bíztatni tudlak. Nem feltétlenül kell vagyonokat költened és elviselned mások szúrós pillantásait, amit lehet, hogy csak te érzel annak, de ehhez is pont elég kellemetlen az élmény. Mit tegyél, hogy jobban érezd magadat és megfelelően is eddz a saját kis intim szférádban?

Talán az első és legfontosabb, amit javasolni tudok, az a rengeteg séta, lehetőleg levegőn. Nem csak mozgás, hanem remek gondolat és lélektisztító tevékenység. Ha csak teheted lépcsőzz, bárhol, ahol van lépcső. Szerezz be egy jógaszőnyeget és napi egyszer-kétszer jógázz. Érdemes egyszerű 10-15 perces gyakorlatsorral kezdeni, amit ha megtanulsz már megszokott rutinná válik a hétköznapjaidban. Észre sem veszed és egyre rugalmasabb, hajlékonyabb és csinosabb leszel. A jóga az egyik legjobb eszköz erre.

Erősíts és csinálj olyan gyakorlatokat, amelyek nem csak nyújtják, de gyarapítják és formálják is az izomzatodat. Plank, fekvőtámasz, súlyemelés. Amennyiben nincs otthon megfelelő kézi súlyzód, akkor kezdd két kisebb, vízzel megtöltött műanyag flakonnal. Senki nem fog kinevetni, de te egyre jobban érzed majd magadat. Érdemes kipróbálni az ugrókötelezést, táncolj vagy végezz aerobic gyakorlatokat. A legfontosabb, hogy élvezd, bármennyit és bármit is mozogsz. Ne fogd vissza magadat és ne szégyelld a testedet. Amennyiben elfogadod és szereted azt, aki vagy, hidd el, sokkal többet teszel az egészségedért, mintha a divatos fitnesztermekben savanyodsz és erőlteted azt, ami nem biztos, hogy megy neked.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...