2020.07.31. 13:52:10 9350 269

Úszással az egészségért! - A nyaralás után is...
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szükséged lenne egy jó kardióedzésre, de a futástól kiver a víz? Válaszd az úszást! Ugyanis ez a sportág iszonyatmód gyilkolja a kalóriákat. Ha nem tudsz úszni, akkor pedig épp itt az ideje megtanulni, nem ciki eljárni felnőtteknek szóló oktatásra!

Idős hölgy úszómedencében - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Idős hölgy úszómedencében

A nyaralás alatt valami elkezdődhet. Valami jó. Ússz sokat, majd folytasd otthon is, mert az úszás az egyetlen olyan sport, amely úgy erősít, hogy közben még az ízületeidet is kíméli. Ha már víz közelben vagy, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

Medencében róni a hosszokat nemcsak zsírégetés céljából előnyös, hanem ez az egyik legjobb mód a szív- és érrendszer karbantartásához is, amit az egész testet átmozgató aerob munka tesz lehetővé. További jó hír, hogy mivel a vízben a test tehermentesítve van, ezért az ízületeink sincsenek leterhelve úszás közben. Viszont a víz ellenállásának köszönhetően szépen formálhatók közben az izmaink!

Felmerült benned a kérdés, hogy mennyi kalóriát égethetsz el a medencében? Ez bizony többek között függ a testsúlyodtól, a mozgás intenzitásától és annak hosszától is. De egyes becslések szerint egy 30 perces rekreációs, kényelmes tempóban végzett úszás során a nők pl. átlagosan 180-266 kalóriát égethetnek el: Az 55 kg-os hölgyek 180, míg a 80 kg-os nők 266 kalória körül.Ha emeljük a tétet és a fél óránkat erőteljes úszással töltjük, akkor ezek a számok ugyancsak testsúlytól függően 300 és 444 kalória közé lesznek tehetők!

Tippek, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból!

  1. Használj úgynevezett húzóruhát az ellenállás növeléséhez: Ez a fürdőruhád fölé felvett, enyhén laza plusz réteget jelenti.
  2. Úszás során is érdemes a jól bevált intervallum edzést alkalmazni az erőfeszítés és az idő maximalizáláshoz. Ez nemcsak a kalóriaégetést optimalizálja, de a teljesítményt is javítja.
  3. Alkalmazd az IM-et, vagyis váltogasd az úszásnemeket egy-egy edzés közben. Ezáltal a test tényleg összes izma átmozgatásra fog kerülni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...