Vajas keksz házilag? – Ide a receptet!
Veled is előfordul, hogy majd’ megveszel egy kis édességért, vagy uzsonnára jól esne pár falat, de egy komplett étkezést nem akarsz lezavarni, és különben sincs időd összeállítani egy teljes menüt, hiszen ma is rohanás van? Ilyenkor tökéletes megoldás lehet valamilyen keksz!
Persze, a boltok polcairól leemelni a legkönnyebb, aztán a zacskó tartalmát hosszabb vagy rövidebb idő alatt elfogyasztani. Alkalmanként lehet is ez a megoldás, hiszen nem vagyunk időmilliomosok, hogy mindig mindennel előkészüljünk. De ezek tele vannak mesterséges aromákkal, ízesítőkkel, színezékkel, tartósítószerekkel, amik nem kifejezetten jók a szervezetünknek. Mi lehet a megoldás? Mondjuk, dobj össze egy kekszet Te, az általad megválasztott alapanyagokból. Készíts egy nagyobb adagot, hogy bármikor kedvedre majszolhass belőle!
Ugyan a lenti recept nem fukarkodik sem szénhidrátban, sem zsírban, azért az mindenképpen mellette szól, hogy házi, és hogy nagyon-nagyon finom!:)
Vajas keksz, amit mindenki imádni fog!
Először is szedd össze a hozzávalókat, ami nem lesz már, mint:
6 dkg cukor
24 dkg liszt
12 dkg nem túl lágy, de nem is túl kemény vaj
A vajat és a cukrot robotgép segítségével keverd habosra, nagyjából 5 perc alatt. Ezután add hozzá a lisztet, és keverd óvatosan tovább, amíg egynemű tésztát nem kapsz. A sütőt kezd el melegíteni 160 °C-ra. Egy sütőformát, kisebb tepsit sütőpapírral bélelj ki, majd simítsd bele a tésztádat. Dugd a sütőbe a formát, tepsit és 30 perc alatt süsd készre a kekszet. Ha kész, vedd ki a sütőből és várd meg, míg hűl egy picit. Ezután szeld fel hasábokra, kockákra.
Forrás: brigitte.de