2023.02.10. 17:46:42 8021 316

Válts negatívból pozitívba! – Így hagyd magad mögött a negatív gondolkodást
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Így a tél vége felé közeledve, de a tavaszt még egyáltalán nem látva sokunk hajlamosabb a kicsit borúsabb gondolkodásra. Még a legoptimistábbaknak is meg kell erőltetniük magukat, hogy pozitívan álljanak az élethez, a mindennapokhoz. És mi van, ha ez nekünk nem megy?

Pozitív hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pozitív hangulat

Na, ott jön képbe a tudatosság! Mert ebben az esetben tudatosan kell törekednünk arra, hogy változtassunk a negatív hozzáállásunkon! Ezzel a 4 jótanáccsal nem nyúlsz mellé!

Azonosítsd!

Alakítsd át a gondolataid! Könnyű azt mondani! Sokszor az ember ilyenkor azt sem tudja, miért is érzi magát rosszul, csak úgy érzi, a világ összes gondja az ő vállát nyomja. Ahhoz, hogy ebből az állapotból elmozdulj, ezeket a negatív értéseket, gondolatokat be kell tudnod azonosítani. Fogalmazd meg magadnak, mitől érzed magad rosszul! Akár le is írhatod, ha az segít. Hidd el, ezzel máris nagy lépést tettél azért, hogy más színben lásd a világot!

Fogadd el!

Ha megvan, milyen gondolatok, érzések okozzák a negatív hangulatod, az még csak fél siker. Most kezdened kell ezekkel valamit. A legegyszerűbb, ha megpróbálod őket elfogadni. Nem elnyomni, nem elsüllyeszteni, egyszerűen csak elfogadni, hogy vannak, hogy benned keletkeznek és hadakozással nem legyőzhetőek.

Gyakorolj!

Borúsabb napjainkon sokszor elfeledkezünk róla, valójában milyen szerencsések is vagyunk, ha van tető a fejünk fölött, van munkánk, egészségesek vagyunk, van családunk, vannak barátaink. Mert ezek a dolgok egy idő után magától értetődőek lesznek, csakis akkor tudnánk értékelni őket, ha már nem lennének. Hogy ne feledkezz meg róluk, naponta jegyezd fel magadnak, aznap éppen miért vagy hálás a sorsnak, Jóistennek, az univerzumnak, vagy éppen magadnak! Mondj érte köszönetet és egy-egy bánatosabb pillanatban csak olvasd el a feljegyzéseidet – meglátod, átértékeled majd az éppen aktuális helyzetedet!

Minden nézőpont kérdése!

És van egy jó hírünk! A nézőpontodon, szemléleteden Te magad tudsz a legjobban, leghatékonyabban változtatni! Az szinte elkerülhetetlen, hogy az életben soha ne történjen velünk rossz dolog. Ám az csakis rajtunk múlik (a legtöbb esetben), hogy mit hozunk ki az adott helyzetből, hogyan lépünk tovább. Meglehet, ha más szempontból próbáljuk megközelíteni a dolgot, a rossz nem is olyan rossz! Sőt, talán valami egészen jó dolog sülhet ki a végén!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...