2019.06.07. 17:06:42 10747 333

Vanília, az istenek ajándéka - Fűszer és gyógynövény az egyben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Parfüm? Desszert? Illatosító? Mind-mind jobb lesz az édes illatú vaníliától! …meg természetesen a közérzetünk is, hiszen a vanília valójában gyógynövénynek is számít. Tudjuk meg együtt, hogy mi a titka!

Vanília, a fűszer és gyógynövény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vanília, a fűszer és gyógynövény

Létezik egy Mexikóban őshonos orchideafaj, amelynek érdekessége, hogy ehető termést hoz. De ételízesítőként legelőször az aztékok használták fel termését, történetesen a vaníliát. Elődjeik a totonac indiánok szent növényként ismerték, amit gyógyszerként és egyfajta parfümként alkalmazták, és az istenektől származtatták azt.

A vaníliát többféle egészségügyi probléma kezelésére használható:

Láz csillapítása, szélhajtás, hisztéria kezelése, és ismeretes úgy is, mint afrodiziákum. Amennyiben ki szeretnénk élvezni potencianövelő hatását, dörzsöljünk egy keveset belőle a csuklóinkra vagy a nyakunkra. Illata terápiásan hat a kedvünkre is, bátran illatosíthatók vele a helyiségek és szépségápolási termékek is.

Hatóanyagának a vanillinnak tudományosan kimutatták a gombaellenes és antibakteriális hatását. Antimutagénként és antioxidáns tulajdonságával hozzájárulhat a rákos megbetegedések kialakulási kockázatának csökkentéséhez.

Az étkezések során elfogyasztott vanília teltségérzetet kelt, emiatt támogatható fogyasztásával a diéta.

A főzés során keletkező kisebb égési sérülésekre kenve kivonata enyhíteni fogja a fájdalmat. A vaníliakivonatnak ez a tulajdonsága siethet segítségünkre fogfájáskor is!

Figyelem!

100%-os tisztaságú vanília esszenciális olajat nagyon nehéz a növényből kinyerni, ezért ne dőljünk be a „vanília illóolaj” kifejezésnek. A kereskedelmi forgalomban kapható olajok többsége nem tiszta illóolaj. Cikkünk kizárólag tájékoztató jellegű, nem helyettesíti a szakértői véleményt, illetve az orvosi vizsgálatot és ajánlást.

Forrás: fitoterapiakalauz.hu/vanilia/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...