Villámgyors és pofonegyszerű – Együnk egy finom levest!
Míg a párom szeret elpepecselni a konyhában (igen, férfi létére szeret főzőcskézni, nagy szerencsémre:-)), kísérletezgetni, addig én szeretem az egyszerű, vagy inkább rém egyszerű, kevés előkészítést, főzési időt igénylő ételeket.
Nem is csoda, míg neki ajándék, kikapcsolódás, ha főzhet, süthet valamit, addig nálam a napi rutin része. Akár naponta többször is a tűzhely mellé állok, hogy valami finomat készíthessek a kis családomnak!:-) Úgyhogy ha egy egyszerű receptre lelek, azonnal a magamévá teszem, elkészítem! Egy gyors levesrecept pedig mindig jól jön! Mondjuk ez itt!:-)
Tejszínes burgonyaleves villámgyorsan!
Hozzávalók:
3 burgonya, nagyobb méretű
ízlés szerint maradék kolbász
7,5 dl zöldséges alaplé
2 evőkanál vaj
1 dl tejszín
1 db póréhagyma
finomra vágott petrezselyem
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. A póréhagymát tisztítsuk meg, és karikázzuk fel. A kolbászt szintén vágjuk körülbelül fél centis darabokra. Olvasszuk fel a vajat egy mély edényben, majd dobjuk rá a burgonyát, hagymát és pirítsuk pár percig. Ezután mehet rá a zöldséges alaplé, aztán mehet bele a petrezselyem. Az egészet negyed óráig közepes lángon főzzük. Ha a krumpli megfőtt, egy botmixerrel finoman pürésítsük az egészet. Figyeljünk, hogy burgonya maradjon darabos! Ha kész, mehet bele a kolbász, és 5-10 percig közepes lángon főzzük tovább. A végén öntsük bele a tejszínt, és még pár percig főzzük. És már kész is, csak tálalni kell és jó étvágyat!
Forrás: chefkoch.de