2022.07.03. 17:37:45 8859 284

2+1 hűsítő finomság a forró napokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a kánikula! Ebben a nagy melegben nem az lesz az első gondolatunk, hogy bekapcsoljuk a sütőt. Főleg, ha a hőmérséklet tartósan 30 fok fölé emelkedik. Azonban a kánikula idején is vágyunk valami finomságra, ezért hoztunk 2+1 olyan nyalánkságot, amellyel a forró napokat tudjuk „hűteni”. Valamint biztosak lehetünk abban is, hogy ezekkel az ínyencségekkel a szervezetünket sem terheljük meg.

Mini nyár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mini nyár

Citrusos görögdinnye jégkrém

Hozzávalók

1 db lime

fél db citrom

15 dkg görögdinnye

1 ek eritrit

1 dl kókusztej

A görögdinnyéből kivesszük a magokat, felkockázzuk és lefagyasztjuk. Egy turmixgép segítségével a kókusztejet, a limet, a citromot összeturmixoljuk (héjastól), majd hozzáadjuk az édesítőt. Miután a dinnye kocka megfagyott, ehhez a citrusos mixbe beletesszük és az egészet simára turmixoljuk. Végezetül az így kapott masszát jégkrém formába öntjük és a fagyasztóban lefagyasztjuk.

Sütés nélküli epres túrótorta

Hozzávalók

50 dkg túró

25 dkg porcukor

1 vaníliás cukor

4 tojássárgája

20 dkg vaj

1 zselatin

1 dl tej

kevés hideg víz

piros tortazselé

Első lépésként a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót és habverő segítségével habosra keverjük. Közben a tejet felmelegítjük. A zselatint a kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a felmelegített tejet. Ezt az egyveleget beleöntjük a túrós masszába és alaposan elkeverjük benne, hogy homogén legyen. A kivajazott tortaformába végül beleöntjük a túrós egyveleget és a hűtőbe tesszük. Az epreket tetszőlegesen felaprítjuk és a túró massza tetején ízlésesen elhelyezzük. Végezetül a leírásnak megfelelően elkészítjük a tortazselét és a torta tetejére csurgatjuk, majd egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. Tipp: Tejszínhabbal és csokireszelékkel tálalhatjuk.

Tejszínes cseresznyeleves

Hozzávalók

50 dkg cseresznye

6 dl víz

4 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 mk fahéj

3 db szegfűszeg

2 db citromkarika

3 dl tejszín

fél csomag vaníliás pudingpor

A cseresznyét kimagozzuk és alaposan megmossuk. Beletesszük egy lábasba és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a citromkarikákat. Közepes lángon, körülbelül 10-15 percig főzzük. A pudingport a tejszínnel csomómentesre kikeverjük és a forrásban lévő cseresznyéhez állandó kevergetés mellett hozzá öntjük. Amint a leves besűrűsödött levesszük a tűzhelyről, majd hűtve tálaljuk. Tipp: Tejszínhabbal és mentalevéllel díszíthetjük.

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...