2022.01.25. 17:25:00 8719 235

2 brokkolis étel vacsorára, amit cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vércukorszint szabályozása nem feltétlenül jár együtt azzal, hogy kevésbé ízletes az étel! Az egyszerű, de szokásosan finom fogás cukorbetegként sem lehetetlen küldetés: mediterrán jellegű, alacsony szénhidráttartalmú és növényi alapú ételek is felszolgálásra kerülhetnek.

Egy falat csirke brokkolival - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy falat csirke brokkolival

Mire kell figyelnünk, ha vércukorszintünk különleges étrendet kíván meg? Minimális hozzáadott cukrot, kevés finomított gabonát, alacsony telített zsírtartalmú ételeket fogyasszunk! …és ezt nem csak diabétesz mellett ajánlott megszívlelni!

Cukorbetegek által is fogyasztható vacsora ötletek brokkoliból

Növényi alapú - Fehérbab saláta sült zöldségekkel

Hozzávalók:

2 brokkoli
3 gerezd fokhagyma
5 tk. extra szűz olívaolaj
Fél tk. durva szemű só
450 gr koktélparadicsom
1 ek. durvára vágott friss oregánó
Negyed tk. pirospaprika
1 és fél tk. dijoni mustár
1 ek. vörösborecet
1 tk. friss citromlé
Frissen őrölt bors
2 csésze lecsepegtetett üveges vagy konzerv fehér vesebab
55 gr bébispenót

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra. Egy peremes tepsibe öntsd bele a fokhagyma felével, 2 teáskanál olajjal és negyed teáskanál sóval összeforgatott brokkolit. Süsd addig, amíg a brokkoli megpuhul, kb. 15-20 percig. Egy tányérra átrakva; hagyd teljesen kihűlni.

A maradék fokhagymát és sót, az oregánót, a pirospaprikát, valamint 1 teáskanál olajat keverd hozzá a koktélparadicsomhoz. Rendezd el sütőlapon, majd süsd addig, amíg a paradicsom meg nem puhul, és a héja ráncosodni nem kezd, ismét úgy 15-20 perc. Egy másik tányéron ezt is hagyd teljesen kihűlni.

Egy kis tálban keverd habosra a mustárt az ecettel és a citromlével. Majd habverővel keverd hozzá a maradék 2 teáskanál olajat; végül ízesítsd borssal. Közvetlenül tálalás keverjük csak össze a babot, a brokkolit, a paradicsomot, a spenótot és az öntetet.

Alacsony szénhidráttartalmú - Csirke brokkolival kínai fűszerezéssel

Hozzávalók:

A szószhoz: 1 ek. alacsony nátriumtartalmú tamari vagy szójaszósz
1 ek. ketchup
1 ek. chili szósz (+ 1 ek. hoisin szósz, ha fellelhető)
1 tk. barna cukor

A csirkéhez: 2 csirkemell kis kockákra vágva
Őrölt fehér bors, só
1 ek. kukoricakeményítő
1 ek. mogyoróolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 db szárított piros chili
1 ek. száraz sherry
4 apróra vágott mogyoróhagyma

Köret: Sóval és borssal ízesített párolt vagy sült brokkoli.

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd jól össze a szósz hozzávalóit, és felhasználásig tedd félre. A felkockázott csirkemellet egy közepes tálban forgasd össze sóval és fehér borssal. Add hozzá a kukoricakeményítőt, majd tedd ezt is félre.

Egy nagy serpenyőt nagy lángon hevíts fel. Ha már forró, öntsd bele a mogyoróolajat. Add hozzá a fokhagymát és a chilit, keverd néhány másodpercig, majd tedd bele a csirkét, és párold kevergetve pár percig. Amikor a csirke kezd átlátszóvá válni, add hozzá a sherryt, és főzd további 2-3 percig. Ezután add hozzá a szószt, és forrald fel a keveréket.

Forráskor vedd vissza a hőt, és párold tovább az ételt, amíg a csirke meg nem fő, és a szósz be nem sűrűsödik. Ekkor dob ki az egészben hagyott chilipaprikákat, és helyettük keverd bele a mogyoróhagymát a fogáshoz. Találd tetszés szerint elkészített, brokkoliból készült körettel.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...