2023.07.16. 10:48:10 6820 260

3+1 dolog, ami veszélyes lehet az egészségünkre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minél idősebbek vagyunk, minél több tapasztalatot gyűjtünk a világról, annál inkább tudatosodik bennünk: hiába van meg mindenünk, ha egészségünk nincs, akkor nincs semmink. Sajnos, a hétköznapokban erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Egészséges életmód - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges életmód

Mert természetesnek vesszük, hogy van, hajtunk, megyünk előre, közben zsigereljük ki a testünket. Jó esetben az olyan veszélyforrásokat, mint a dohányzás, vagy az alkohol, kiiktatjuk, ám ezen kívül még akad, amin érdemes változtatni, javítani, hogy hosszú, minőségi életet élhessünk.

Ha túl sokat mutat a mérleg!

Azt hiszem, a ”Fogadd el önmagad!” szlogen sok mindenki ad magának felhatalmazás arra, hogy letérjen, vagy el se induljon az egészséges, vagy egészségesebb életmód útján. Hiszen ha a világ azt mondja, én jó vagyok úgy, ahogy vagyok, miért kellene lefogynom, sportolnom, odafigyelnem a táplálkozásra? Igen, fogadjuk el önmagunkat! Fogadjuk el, hogy nem lehetnek égigérő hosszúságúak a lábaink, mint a szupermodelleknek. Vagy hogy nem nekünk jutott a környék legvékonyabb dereka, legdeltásabb válla. Mert ezen nem minden esetben tudunk változtatni. Viszont a veszélyes, vagy kevésbé veszélyes túlsúly elfogadása már egyáltalán nem helyénvaló, hiszen rengeteg egészségügyi kockázattal jár.

Találd meg az arany középutat!

Ez az élet bármely területére úgy általában igaz, ám mi most az alvással kapcsolatban szólnánk néhány szót. Egészségünk érdekében érdemes olyan általános szabályokat betartani, mint például az éjfél előtti alvás, a televízió, számítógép, telefon, valamint a zavaró fényforrások kiiktatása. És persze, fontos a megfelelő mennyiségű alvás is. De mennyi is az annyi? Egyénfüggő, kinek mekkora az alvásigénye. De ahhoz, hogy dinamikusan végigcsináljunk egy napot, érdemes odafigyelnünk, hogy ne aludjunk se túl sokat, se túl keveset!

Félelem

Ha tartunk valamitől, az sok esetben visszavetheti a teljesítményünket, megakadályozza, hogy megéljük a jelen szép pillanatait. Felkészülni nem árt bizonyos eseményekre, esetekre, de ez ne a félelemből fakadjon!

„Egy kis dombra lecsücsülünk”… és ott is maradunk

A túl sok állás, a kevés pihenés, de például a sok ülés is az ellenségünk lehet, már ami az egészségünket illeti. Nyilván, aki ülőmunkát végez, vagy olyan helyen dolgozik, ahol nincs biztosítva, vagy nem lehetséges a napközbeni felállás, testünk átmozgatása munka közben, ott napi 8-9 óra kiesik. De a lehetőség ott van munka előtt vagy munka után átmozgatni kicsit a végtagokat. Nem kell többórás edzésekre gondolni: egy kis séta, nyújtás, esetleg 20-30 perces átmozgatás is bőven megteszi.

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Veszprémben. A kulturális sokszínűség ünnepének nevezett rendezvénysorozatot május 6. és 12. között tartják.

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.

Vajon teljesen kizárhatjuk az életünkből a szintetikus anyagokat?

A műanyag ma már oly erőteljesen beépült az élet minden szegletébe, hogy egyelőre a tudományos-fantasztikus alkotásokban tudnánk elképzelni a tökéletesen műanyag mentessé formált világot. Talán maga a legendás rockzenész, John Lennon is beleszőné „Imagine” című ikonikus dalába, hogy képzeljünk el egy szintetikus anyagok nélküli, tiszta életet. Elképzelhető? Valóban akarjuk? Megéri? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszlehetőségeket.