3 hozzávaló, 1 gyors leves – Ezt ki kell próbálnod!
Egy gyors leves sokszor megmenti az esténket, vagy egy-egy lustábbra sikeredett szombati ebédet. A lényeg, hogy minél kevesebb összetevő kelljen hozzá és minél gyorsabban elkészüljön. Ennél a levesnél a kevés hozzávaló is stimmel, és nem is bonyolult elkészíteni.
A zabpehely általában a reggeli kásánk egyik fontos összetevője lehet, ezen kívül kerülhet süteményekbe is. És – mint az lenti receptből is kiderül – leves alapanyaga is lehet.
A zabos levesed hozzávalói a következők lesznek:
1 liter zöldséges alaplé (esetleg víz)
6-8 dkg zabpehely
só
A zabpelyhet hideg vízbe vagy a hideg zöldséges alaplébe tesszük, átkeverjük és lassan felforraljuk. Lejjebb vesszük a lángot és folyamatos kevergetés mellett körülbelül fél órán keresztül főzzük, egészen addig, amíg a levesünk el nem éri a kellő selymességet. Ízlés szerint szitán átszűrhető, illetve sóval ízesíthető.
Forrás: miss.at