2022.01.07. 13:46:35 7737 238

5 nagyszerű tipp, hogyan őrizd meg a motivációd - Nemcsak újévi fogadalomhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha megtaláltad a belső motivációt, hogy változtass, akkor már megtetted az első lépést. De hogyan fog ez a lelkesedés megmaradni? Remekbe szabott tippeket hoztunk nektek, hogy ne szakadjon félbe, amit elkezdtetek.

Motiváció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Motiváció

Mikor is lenne időszerűbb beszélnünk erről a témáról, ha nem január első hetében. Igen, már rögtön itt az elején, hiszen a legtöbben már ilyenkor feladják az újévi fogadalmukat. :) Pedig valószínűleg nem viccből határozták el magukat, és mégis a lelkesedés az nagyon gyorsan elillan, mert a fogadalmat betartani melós. Nagyon melós. Ámde, semmiképpen nem lehetetlen, csak azt a bizonyos belső motivációt kell megtartani.

1. Tudod, hogy miért csinálod?

Elhatároztad, hogy hetente 3x futni fogsz. Oké. Természetesen azt is nehéz kitalálni, hogy mikor és hol, és ha ezek már megvannak az félsiker, de a motivációdat nem fogja megőrizni az aktivitás hogyanjának megléte. Ellenben, ha tudod arra a kérdésre a választ, hogy miért is akarsz futni, és az a cél lebeg a szemed előtt, akkor a lelkesedésed is nagyobb lánggal fog lobogni, hogy tényleg eljuss heti 3x futni (a futás, mint fogadalom tetszés szerint helyettesíthető).

2. Pontosan írd körül a célt

Ha pontosan meghatározod, hogy mit szeretnél elérni, akkor valósággá válhat. Ha csak egy homályos kép lebeg előtted, elkönyvelheted a vereséget. Akár vizualizálhatod is magad, ahogy elérted a célod, ez egy nagyon hatékony módja annak, hogy a legnehezebb napokon is lendületet adjon.

3. Legyen terved!

Tegyük, fel, hogy az a célom, hogy év végére beindítsam a saját vállalkozásom, ami gyermek angol oktatásra specializálódik, főleg óvódás csoportokkal (pontos cél), azért, hogy végre olyan munkám legyen, ami feltölt energiával, jókedvvel, élettel, és még tisztességesen meg is lehet belőle élni (a miért). Ehhez a következő lépéseket kell megtennem: no, itt jöhet a terv (első körben havi bontásban, majd a napi feladatok felvételével, hogy lépésekre bontsuk, ne csak egy nagy, néha megoldhatatlannak tűnő feladatot lássunk magunk előtt). Segítőket, mentorokat is kereshetünk.

Ez a lépés nagyon fontos, mert ha nincs terv, a célunk pusztán egy álom marad. Ez segít majd abban is, hogy lépésenként haladva tényleg elhidd, hogy megvalósítható a vágyad.

4. Néha állj meg egy pillanatra

No nem azért, hogy feladd, vagy hátradőlj, hanem azért, hogy egyszerűen csak ellenőrizd, mit értél el a kitűzött célokból, sikerült-e a terv szerint haladni, kell-e valamin változtatni. Legyél jó fej magaddal, értékeld az apró eredményeket is, akár meg is jutalmazhatod magad. Ha úgy érzed elakadtál, keress egy támogató barátod, aki átlendít a nehezén. Mindig lebegjen a szemed előtt, hogy MIÉRT CSINÁLOD.

5. Legyen öröm!

Ha örömmel csinálsz valamit, akkor sokkal több kedved lesz hozzá, ne gondold azt, hogy csak vért és verejtéket izzadva érhetsz el valamit. Gondolkozz el rajta, hogy mit tehetnél azért, hogy jobb legyen. Keress motiváló zenéket, meditációkat, engedd meg magadnak, hogy élvezd a munkát. Bátran érezd jól magad!

Konkrét fogadalmak betartásához, itt találsz ötleteket>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...