A tökéletes kelbimbó titka – Így készíts el, hogy mindenki szeresse
Igazi őszi, téli csemege a bimbós kel. Kerülhet belőle a zöldséglevesbe, de a hűvös időben készült rakott ételek szinte állandó főszereplője is lehet. Abban viszont egyet kell értenünk, hogy a család legifjabb tagjai nem igazán kedvelik. A tökéletes elkészítés mellett erre is tudunk egy szuper tippet.
Tartsd be ezt az 4+1 lépést, és nyert ügyed lesz a kelbimbós ételekkel!
Íme, a tökéletes kelbimbó elkészítésének titka
Megfelelő előkészítés
Távolítsd el a kis gömbök külső, esetleg fonnyadt leveleit, aztán alaposan mosd meg. Vágd le a szárukat, majd a bogyók aljára csinálj egy éles késsel egy kereszt alakú bemetszést. Ezzel biztosíthatod, hogy a kelbimbók egyenletesen főjenek át.
Jöhet a fő attrakció
Egy edénybe engedj vizet, tegyél bele egy teáskanél sót, majd mehetnek bele a kis zöld golyók. Főzd körülbelül negyed órán keresztül, közepes lángon.
Csak szárazon
Ha megfőtt, egy szűrő segítségével öntsd le a kelről a vizet. Hagyd állni a szűrőben a zöldséget, amíg le nem csöpög róla a víz teljesen.
Legyen tökéletes!
Ha a kelbimbók már nagyjából lecsöpögtek, egy serpenyőben hevíts zsiradékot (a legfinomabb vajjal), majd mehetnek bele a kis golyók. Pirítsd meg őket, majd mehet rá só, bors, és egy kis reszelt szerecsendió.
Ha „édesszájúak” vagytok
A kelbimbó, habár viszonylag semleges ízű, némi kesernyés zamatot azért érezhetünk rajt. Ezt úgy tudod elkerülni, hogy kevés cukrot is adsz hozzá a só, bors, szerecsendió mellé. Hatásos lehet még, ha zöldséges alaplében, vagy húslevesben főzöd meg.
Forrás: brigitte.de