2023.01.17. 12:05:00 6806 291

Az olasz konyha napja - Válogass óriási receptgyűjteményünkből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma 15 éve, hogy világszerte megünnepelhetjük az olasz konyhaművészet napját. Ez a nap Olaszországban amúgy is a különleges napok közé tartozik, amikor is - a háziállatok és a hentesek védőszentjét - Remete Szent Antalt ünneplik. Az olasz konyha napjának célja az autentikus olasz gasztronómia megőrzése.

Olaszos tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olaszos tészta

A jeles alkalmat megünnepelve kerüljön az esti vacsoránk mellé egy üveg finom prosecco is az asztalra, és természetesen a tányéron valamelyik kedvenc olasz ételünk gőzölögjön! Főzés közben kapcsoljunk zenét, stílusosan egy klasszikust, és énekeljük teli torokból Luciano Pavarotti művészúrral, hogy “La Donna Mobile”!

Olasz receptgyűjtemény - Kattints a jelölt szavakra!

Az olasz konyha kapcsán a legtöbb embernek a pizza, a rizottó és a lasagne jut az eszébe. Tény, hogy mind-mind nagyon finom, főleg, ha jól van elkészítve, azonban az olasz kulináris élvezetek ennél sokkal szélesebb skálán mozognak.
Gondoljunk csak bele, hogy mennyi különböző tájegységre osztható ez az ország, bizony, mindegyiknek megvan a maga sajátos étele és ízvilága. Elég csak a sajtokra gondolni!
A tésztaimádók seperc alatt elkészíthetnek egy ízletes gnocchit, azonban a szicíliai ételek is megérik a kicsit több vesződséget.

A magyar pocakok nincsenek felkészülve a hagyományos sok fogasos olasz vacsorára, így az egyetlen főétel után rögtön jöhet a desszert! Tiramisuból az eredeti recepten kívül, ezerféle változatot készíthetünk, így ez a finomság könnyen elnyerhetné a legváltozatosabban elkészíthető sütemény címet: limoncello, rebarbara és málna is kerülhet bele a kávé helyett. Amikor pedig több szabadidőnk van, próbálkozzunk meg egy munkásabb desszerttel, ami Olaszországban inkább a téli ünnepek süteménye. A panettone receptjét itt találod.

Ha az estét el tudjuk tölteni a barátnőink körében, akkor az ízletes vacsora után töltsünk a poharainkba limoncellot vagy aperolt, és koccintsunk a kedvenc olasz fogásunkra!

Forrás: www.unnepnapok.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

ASMR-tapasztalás – Tudomány a boldogság és ellazulás mögött

Kisgyerekként imádtam, amikor édesanyám fésülte a hajam, miközben kedvesen, suttogva beszélt hozzám. Később, immár egyetemi kollégistaként lenyűgözött, midőn sor került a délutáni közös olvasásokra, és fél-meditatív állapotba merülten hallgathattam a könyvlapozgatások idegsimogató hangjait. Akkor még nem tudtam, hogy erre a jelenségre pár év múlva egy művészeti ágazat fog épülni, melynek képviselőit ASMRtistsnek, azaz ASMRtistáknak fognak nevezni.

Torz empátiakészség a szelfimánia korában?

A digitális térbe rendezkedő alteregók, a minimum kettős életet (egy realisztikus és egy digitális) élő emberek világában úgy fest, összekuszálódtak az érzelmek. Időnként végigkövetjük a könyvbeli szereplők karaktereinek esetlenkedéseit, együtt nevetünk és sírunk megpróbáltatásaik közepette, megfosztjuk magunkat néhány körömvégtől, míg végigkövetjük sikereiket a „végül minden történet a jó győzelmével koszorúztatik” önnyugtatásával.

Rosszul alszol? Ezeket pakold ki a hálóból!

A jó és mély alvás a kellemes közérzet és az egészségünk egyik titka is. Nem is gondolnánk mennyi minden függ ettől. Ilyenkor pihan az idegrendszerünk, az agyunk és regenerálódik a teljes szervezetünk. Nagyon sokan nem foglalkoznak azzal, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a helyes pihenéshez. Mi most felsoroljuk mi az, amit nem érdemes a hálószobádban tartanod ahhoz, hogy kipihenten és frissen ébred.