Az olasz konyha napja - Válogass óriási receptgyűjteményünkből
Ma 15 éve, hogy világszerte megünnepelhetjük az olasz konyhaművészet napját. Ez a nap Olaszországban amúgy is a különleges napok közé tartozik, amikor is - a háziállatok és a hentesek védőszentjét - Remete Szent Antalt ünneplik. Az olasz konyha napjának célja az autentikus olasz gasztronómia megőrzése.
A jeles alkalmat megünnepelve kerüljön az esti vacsoránk mellé egy üveg finom prosecco is az asztalra, és természetesen a tányéron valamelyik kedvenc olasz ételünk gőzölögjön! Főzés közben kapcsoljunk zenét, stílusosan egy klasszikust, és énekeljük teli torokból Luciano Pavarotti művészúrral, hogy “La Donna Mobile”!
Olasz receptgyűjtemény - Kattints a jelölt szavakra!
Az olasz konyha kapcsán a legtöbb embernek a pizza, a rizottó és a lasagne jut az eszébe. Tény, hogy mind-mind nagyon finom, főleg, ha jól van elkészítve, azonban az olasz kulináris élvezetek ennél sokkal szélesebb skálán mozognak.
Gondoljunk csak bele, hogy mennyi különböző tájegységre osztható ez az ország, bizony, mindegyiknek megvan a maga sajátos étele és ízvilága. Elég csak a sajtokra gondolni!
A tésztaimádók seperc alatt elkészíthetnek egy ízletes gnocchit, azonban a szicíliai ételek is megérik a kicsit több vesződséget.
A magyar pocakok nincsenek felkészülve a hagyományos sok fogasos olasz vacsorára, így az egyetlen főétel után rögtön jöhet a desszert! Tiramisuból az eredeti recepten kívül, ezerféle változatot készíthetünk, így ez a finomság könnyen elnyerhetné a legváltozatosabban elkészíthető sütemény címet: limoncello, rebarbara és málna is kerülhet bele a kávé helyett. Amikor pedig több szabadidőnk van, próbálkozzunk meg egy munkásabb desszerttel, ami Olaszországban inkább a téli ünnepek süteménye. A panettone receptjét itt találod.
Ha az estét el tudjuk tölteni a barátnőink körében, akkor az ízletes vacsora után töltsünk a poharainkba limoncellot vagy aperolt, és koccintsunk a kedvenc olasz fogásunkra!
Forrás: www.unnepnapok.com