2023.05.26. 08:28:30 5663 229

Bírod a tofud? – Varázsolj belőle ropogós csemegét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tofu, vagy más néven szójatúró, a húst nem fogyasztók körében igencsak kedvelt fehérjeforrás. Ugyan a szója, illetve az abból készült ételek fogyasztásáról megoszlanak a vélemények, ennek a hozzávalónak a népszerűsége töretlen.

Tofu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tofu

Ez a szójatejből készült túró (egyébként hasonló eljárással készül, mint a hagyományos társa) a vega, vegán életmódot folytatók nagy kedvence. Ugyan fogyasztásával nem szabad túlzásba esni, alkalmanként belefér egy-egy belőle, illetve vele készült fogás. Bárhogy is készíted, akkor jó igazán, ha ropogós! Ezt pedig így sikerülhet tökéletesen:

  • Fontos, hogy minél jobban kinyomkodd a folyadékot a tofuból! Ehhez ne légy rest külső eszközöket sem igénybe venni! Tedd a tofut egy konyharuhára, majd tegyél rá egy könyvet vagy valami nehezet, hogy minden csepp nedvesség távozzon a „túróból”.

  • Olajból, szójaszószból és általad éppen megkívánt fűszerekből keverj egy jó pácot, és tedd bele az egész, vagy éppen felkockázott tofut!

  • Jöhet a serpenyő, vagy wok, amibe tegyél némi zsiradékot és hevítsd fel.

  • Mehet bele a tofu, amit piríts annyi ideig, amíg minden oldala szép, aranybarna nem lesz.

  • Ha a zsiradékot kikerülnéd, és van ilyen jellegű készüléked, meleg levegős sütőben is elkészítheted ezt a csemegét. 190 °C-on, negyed óra alatt elkészül.

Egy salátával, vagy bármilyen, általad kedvelt körettel, de még tésztával is teljes értékű ebédet kapsz így!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...