2023.03.12. 08:29:08 6264 256

Biztos, hogy akarod? – 6+1 „komoly” ok, amiért inkább ne kezdj diétába
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mondhatjuk, hogy diétázás szempontjából a március a második január. Mert ha a téli hónapokra hivatkozva, a fánkok, Valentin-nap, csokikák miatt úgy éreztük, a zimankóban nem menne az életmódváltás, a tavasz első hónapjában a csalogató napsugaraknak, az egyre melegebb időnek köszönhetően könnyebben rávesszük magunkat a visszafogottságra.

Diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta

Persze, egy diéta, életmódváltás csakis akkor lehet sikeres, ha szívvel-lélekkel akarjuk, és ha tényleg szükségünk is van rá. Sikertelenség esetén érdemes megvizsgálni a módszert, illetve a diétára ösztönző okokat, vajon tényleg működnek-e? Illetve, jó végiggondolni: tényleg akarjuk mi ezt?

Inkább hagyd a diétát, mert…

... a süti finom!

Igen, és a csoki is. És a pizza is, meg a hamburger is. És különben is, az élet túl rövid ahhoz, hogy kihagyjuk ezeket a finomságokat!:-)

... nem szeretsz morcos lenni!

Igazából bármilyen diétába, életmódváltásba kezdünk, az biztosan jár valamilyen fokú változással, sőt, akár még egy kevés éhezéssel is, hiszen nem a megszokott ételeket, nem a megszokott mennyiségben vesszük maguk. Ez pedig okozhat némi frusztrációt, morcosságot.

... nem bírod a jojot!

Minek leadni, hogy aztán úgyis visszaszedem? Hm, végülis ez is lehet egy ok arra, hogy hanyagold a diétát…

... szereted magad!

Bizony, így is, meg úgy is. Kerekdeden és kevésbé husin is. És végülis ez a lényeg! Amúgy is nagy divat most, hogy „Fogadd el magad!”!

... mindig ugyanazt enni nem valami vidám dolog!

Ha diétázol, el is felejtheted a változatos, színes étkezést, nem? Mégis, ki szeretne ilyen unalmasan enni?

... most már soha nem lakhatsz jól!

Sőt, az evés, mint olyan, a „szükséges rossz” tevékenységek csoportjába kerül át.

... búcsút mondhatsz a közös étkezéseknek!

A családi, baráti eszem-iszomok csupán szép emlékek lesznek ezentúl, hiszen Te diétázol, úgyhogy csak semmi kihágás, csalónap!

A fent felsorolt okok persze nem tartoznak a komoly kategóriába. Sokkal inkább kifogások, miért is nem érdemes nyitni egy egészségesebb, tudatosabb táplálkozás, életmód irányába. Tény, hogy sokszor nem egyszerű kivitelezni, hogy a diéta, életmódváltás minden kritériumának megfeleljünk. De nem is az a lényeg, hogy a nap minden egyes percében mi legyünk az egészséges életmód hős lovagjai. Minden egyes nappal egy picivel több odafigyelés, az alapanyagok megfelelő összeválogatása, a mennyiségek normalizálása, az étkezések színesebbé tétele megfelelő mennyiségű zöldséggel és gyümölccsel és persze, a nekünk tetsző mozgás beiktatása az életünkbe – ezek mind-mind szükségesek egy teljesebb, jobb minőségű élet eléréséhez. És igen, alkalmanként belefér egy-egy süti, csoki, vagy „combosabb” étel. A lényeg, hogy a hétköznapokon figyeljünk magunkra!

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...