Csak semmi „fennhéjazás”! - A tökéletesen felütött tojás titka
A konyhában viszonylag gyakran megfordulóknak rutin feladat lehet egy-egy tojás felütése, ám még velük is gyakran megesik, hogy a tojás héja mégsem úgy reped, törik, ahogy terveztük, és/vagy a kis „szilánkok” belekerülnek a nyers tojásba. Ez sem az étel fogyasztása, sem egészségünkre gyakorolt hatása szempontjából sem jó.
Az ételbe bekerült tojáshéj okozhat kisebb vagy nagyobb kellemetlenségeket. Jobb esetben csak a reggeli, ebéd elfogyasztása közben a fogunk alatt ropogó tojáshéj adhat okot a meglepetésre, rosszabb esetben akár gyomorrontás, ételmérgezés is lehet a vége. Ha biztosra akarsz menni, és tökéletesítenéd a tojásfeltörő technikádat, olvasd el figyelmesen a következő érdekes tippet és próbáld is ki!
A magasság a lényeg!
És persze a jó serpenyő! A trükk a következő: végy egy serpenyőt és egy tojást!:-) Ejtsd a héjas tojást kb.15 cm magasságból a serpenyőbe. Emeld ki a széttört héjat a serpenyőből és láss csodát: a sütésre váró tojás tiszta és héjmentes lesz!
Kellemes időtöltést a próbálkozáshoz és persze jó étvágyat a tojáshoz!:-)
Ha még több tojásos trükkre lenne szükséged, ezt a videót mindenképpen nézd meg:
Forrás: brigitte.de, youtube.com