Csokimennyország diétásan: protein brownie bűntudat nélkül
A hagyományos brownie tele van cukorral, fehér liszttel és üres kalóriákkal – de ennek nem kell így lennie. Ez a verzió magas fehérjetartalommal, lassan felszívódó szénhidrátokkal és extra csokis ízzel kényeztet, miközben könnyen beilleszthető egy tudatos étrendbe is.

Ez a csupacsoki édesség 30 perc alatt kész, ráadásul bűnbánatot sem kell elfogyasztása után gyakorolni, hisz’ hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Tökéletes edzés utáni nasi vagy délutáni energialöket, tele fehérjével.
Hozzávalók (8 szelethez):
2 adag (kb. 60 g) csokoládé ízű fehérjepor (tejsavó vagy növényi)
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 db tojás
100 g natúr joghurt vagy görög joghurt
2 evőkanál mogyoróvaj (vagy mandulavaj)
2 evőkanál eritrit vagy más természetes édesítőszer
1/2 teáskanál sütőpor
30 ml mandulatej vagy víz (állaghoz)
1 marék cukormentes csokicsepp vagy apróra vágott étcsokoládé (opcionális)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy keverőtálban keverd össze a nedves hozzávalókat: tojás, joghurt, mogyoróvaj. Add hozzá a száraz alapanyagokat: fehérjepor, kakaópor, édesítőszer, sütőpor. Fokozatosan öntsd hozzá a mandulatejet – a tészta sűrű, de krémes legyen. Ha szeretnéd, szórd bele a csokidarabokat is. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe vagy sütőformába. Süsd kb. 15–18 percig – a közepe maradhat enyhén puha, szaftos. Hűtsd ki teljesen, mielőtt szeleteled!