2025.10.19. 17:30:57 1384 56

Csúcsos káposzta: vitaminbomba a tányéron, villámgyors tésztás fogásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A csúcsos káposzta egyre népszerűbb zöldség hazánkban is, hiszen lágyabb, édeskésebb ízével sokak kedvence lehet. Gazdag vitaminokban, főként C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek erősítik az immunrendszert és támogatják a szervezet természetes védekezőképességét.

Csúcsos káposzta Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csúcsos káposzta Fotó: 123rf.com

Rosttartalma segíti az emésztést, így rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a bélrendszer egészségéhez is. A csúcsos káposzta emellett alacsony kalóriatartalmú, ezért ideális választás azoknak, akik könnyed, mégis tápláló fogást szeretnének. A konyhában rendkívül sokoldalúan használható: nyersen salátaként, savanyítva, de főzve is finom. Különlegessége, hogy gyorsan megpuhul, így rohanós hétköznapokon is praktikus alapanyag. Tésztával párosítva szinte pillanatok alatt elkészíthető belőle egy szuper egyszerű és szuper gyors ebéd vagy vacsora. Egy kis pirított szalonna, hagyma vagy fűszerek hozzáadásával még karakteresebb ízeket érhetünk el. Az ilyen fogás nemcsak finom és laktató, hanem a család minden tagja számára vonzó lehet. A csúcsos káposzta így nem csupán egy „egyszerű zöldség”, hanem igazi kulináris kincs. Segítségével könnyedén varázsolhatunk otthon tradicionális vagy modern ételeket. Érdemes tehát felfedezni és rendszeresen beépíteni a heti menübe.

Hozzávalók:

  • 1 db csúcsos káposzta

  • 25 dkg koktélparadicsom

  • 1 db hagyma

  • fél kg tészta

  • 1 liter zöldséges alaplé

  • 1 evőkanál repceolaj

  • 20 dkg tejszín

  • 5 dkg pisztácia

  • 5 dkg parmezán

  • só, bors

A káposztát pucold meg, mosd meg és szedd leveleire, amiket aztán csíkozz fel. A hagymát szintén hámozd meg, majd aprítsd fel. A paradicsomot szintén mosd meg, majd felezd. Az olajat hevítsd fel és pirítsd meg a hagymát, majd mehetnek rá a káposztacsíkok is. A tésztát, a zöldséges alaplevet, tejszínt add hozzá a hagymához és káposztához. Negyed óráig főzd, körülbelül addig, amíg a tészta meg nem puhul. Keverd át, ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplevet. A végén add hozzá a paradicsomot, sóval, borssal ízesítsd. A felaprított pisztáciát és a lereszelt parmezánt add a tésztához, és már tálalhatod is.

Forrás: rewe.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...