Cukorborsó? – Mehet a kenyeredre!
Egy adag finom, zsenge cukorborsó egy szuper ebéd alapanyaga lehet. Levesnek, ragunak, főzeléknek is kiváló. De akár remek reggeli vagy vacsora is készíthető belőle, hiszen lehet belőle krém is a kenyeredre! Hogy hogyan? Mutatjuk!
Egyszerű és gyorsan összedobható recept, amit minden cukorborsóimádónak érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
15 dkg zöldborsó
20 dkg cukorborsó
1 marék reszelt pecorino (fűszeres juhsajt, nagyobb élelmiszerüzletekben kapható – de helyettesíthető bármilyen sajttal)
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 marék menta
1 gerezd fokhagyma
só, bors
A zöldborsót és a cukorborsót, leforrázzuk, hogy utóbbi héja könnyebben leváljon, illetve, hogy egy kicsit átfőjön. A mentaleveleket mosd meg, vágd apróra, majd mehet a leszűrt borsókra, az olajjal, citromlével, sajttal együtt. Az egészet pürésítsük, majd fűszerezzük sóval, borssal. Fokhagymával megkent pirított kenyérre érdemes kenni!:-)
Forrás: chefkoch.de