Dobd fel a hagymát! – Vagy töltsd meg!;-)
A hagyma rengeteg étel elengedhetetlen hozzávalója. Nem hagyható el, ha egy finom pörköltet, ragut, levest készítünk. De hús mellé, jól megsütve is isteni. A végtelenül egyszerű, ám annál finomabb hagymás babról ne is beszéljünk!
A fenti felsorolásból is látszik, hogy ugyan fontos szerep jut a hagymának, de általában „csak” mellékszereplő egy-egy receptben. Kerüljön néha ő is középpontba, legyen a hagyma a főfogás! Töltsük meg!
A töltött hagyma hozzávalói:
40 dkg marha vagdalt hús (de a sertés, étrendtől függően a pulyka is megteszi)
8+2 db hagyma (előbbiek tölteni, utóbbiakat felkockázni, párolni szeretnénk)
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
4 evőkanál margarin
10 dkg sajt
só, bors, majoranna, zsiradék az edény kikenéséhez
A töltenivaló hagymákat pucold meg, sós vízben főzd puhára. Ha kész, vágd ketté, és vájd ki a belsejüket. A másik 2 hagymát kockázd fel, majd a kivájt hagymával együtt keverd össze a vagdalt hússal, fűszerezd meg, keverd bele a zsemlemorzsát, fokhagymát, pirospaprikát. Töltsd meg a keverékkel a hagymákat, kis margarinnal öntözd meg, szórd meg a sajttal, és körülbelül 20 perc alatt, 180 ⁰C-on süsd meg. Szuper finom és szuper gyors ebéd vagy vacsora lehet!
Forrás: miss.at