Egészséges nasi! – Süss csicseriborsót!
Csicseriborsót fogyasztani egészséges, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ezek mellett pedig szuper finom. Készíthető belőle leves, főzelék, pörkölt, fasírt, szóval tulajdonképpen bármi! Még nassolnivaló is!
Ez a szuper nasi ráadásul nem csak finom, könnyen elkészíthető, hanem még rendkívül egészséges is. Legyen ez a nyári esték ropogtatnivalója!
Sült csicseriborsó
Ehhez végy konzerves, vagy otthon előzőleg puhára főzött csicseriborsót (nagyjából fél kg legyen a mennyiség), 2 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál citromlevet, sót, egyéb, tetszés szerinti fűszert (én készítettem csak sóval borssal, de megbolondítottam már egy kis pirospaprikával is).
A borsót forrázd le, majd hagyd lecsöpögni. Ha megvagy vele, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, amire mehet az olaj, citromlé, fűszerek. Forgasd át a csicserit, majd tedd negyed órára 190 ⁰C-os, előmelegített sütőbe, lehetőleg hőlégkeverésesbe. 15 perc után vedd ki a tepsit, forgasd át a borsókat és dobd még vissza 10-15 percet pirulni. Esti, reggeli, délutáni nasinak is szuper, de krémlevesek mellé levesgyöngynek is tökéletes! A csicseriborsóról itt olvashatsz bővebben!
Forrás: cookta.hu