Egy igazán tavaszi finomság! – Tiramisu rebarbarából
Elbúcsúzva a hosszú téltől, most már ízekben is érezzük a tavaszt. Egyre jobban vágyunk a friss zamatokra, könnyed főételekre, tavaszt idéző desszertekre. Ha idén még nem találtál egy igazán üde finomságot, ez a rebarbarás tiramisu biztosan a kedvenced lesz majd.
Ehhez a finomsághoz a következő hozzávalókra lesz szükséged:
10 dkg babapiskóta
fél kg rebarbara
25 dkg mascarpone
30 dkg krémes joghurt
2 evőkanál porcukor
5 evőkanál vaníliás cukor
Kezdjük a rebarbarával. Pucoljuk meg, majd szeljük 5 centiméteres darabokra, majd tegyük egy hőálló edénybe, szórjuk meg vaníliás cukorral és tegyük a 200 ⁰C-ra előmelegített sütőbe. Nagyjából 20-25 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk kihűlni. A babapiskótát törjük apró darabokra (jó módszer erre, ha egy fagyasztószacskóba tesszük a piskótákat és egy húsklopfoló segítségével törjük össze). Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és ez is mehet a forró sütőbe, ahol 5-10 perc alatt aranybarnára, ropogósra sül. Keverjük össze a joghurtot és a mascarpone-t, aztán rétegezzük a kihűlt rebarbarára, amit szórjunk meg ropogós babapiskótával.
Forrás: essen-und-trinken.de