Egyszerű avokádós receptek a csodás alakért
Ha épp a nagy nyári „bikinidiétád” kellős közepén tartasz, vagy csak szeretnél kicsit odafigyelni az étkezésedre, az avokádó nyerő választás lesz. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, rostok és telítetlen zsírsavak mind-mind segítenek Neked álomalakod elérésében vagy megtartásában.
Az avokádó pozitív tulajdonságait mi sem hagyhattuk figyelmen kívül. Most néhány finom recepttel kedveskedünk Neked, ha szeretnéd minél változatosabban elkészíteni ezt a nem hétköznapi szupergyümölcsöt.
Ne csak edd, idd is: kivi-avokádó shake
Pucold meg mindkét gyümölcsöt, kockázd fel őket, majd dobd a turmixgépbe némi gyümölcslé, csipetnyi tengeri só kíséretében és turmixold össze. Szárított vörösáfonyával megbolondítva akár reggelire vagy mellé, vagy a munkahelyen tízórai gyanánt is fogyaszthatod.
Avokádós tészta
Ez akár főételként is megállja a helyét, ha megvannak a következő hozzávalók:
5 dkg penne tészta
1 gerezd fokhagyma
4 db szárított paradicsom
10 dkg konzerves bab
5 szál koriander
5 szál petrezselyem
1 egész lime
őrölt római kömény
2 dkg sajt
1 chilipaprika
1 kis fej hagyma
fehér bors, só
Így készítsd el:
A tésztát a fokhagymagerezddel, a chilivel és a szárított paradicsommal együtt megfőzzük. Hozzáadjuk a babot és még 5 percig főzzük. Közben felszeljük a hagymát, koriandert, petrezselymet és az avokádóval, a lime levével, a főzővízből kivett fokhagymával, illetve 2-3 kanál főzővízzel pürésítjük. A tésztát és a babot leszűrjük, az előbb „összemixelt” avokádókrémmel, reszelt sajttal tálaljuk. Díszíthetjük finomra vágott petrezselyem és koriander levelekkel.
Sajtos-avokádós szendvics
Mondjuk uzsonnára, vagy vacsorára? A következő hozzávalókból:
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1,5 evőkanál mustár
2 póréhagyma
2 evőkanál kapor
fél avokádó
1 teáskanál limelé
3 evőkanál sovány túró
2 körte
4 dkg sajt
A kenyérszeleteket megkenjük túróval és mustárral, rászórjuk a felkarikázott hagymát és megszórjuk kaporral. Megpakoljuk az előzőleg felszelt avokádóval és körtével, és meglocsoljuk a lime levével. Majd erre mehetnek a vékony sajtszeletek.
Forrás: brigitte.de