2018.10.18. 07:30:27 12427 400

Éljen a finom gesztenye! – Így készítsd el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor már az ajtónkon kopogtatnak az igazán nyirkos, ködös őszi napok, egyvalami szintén megérkezik ezzel a csúfos idővel: a gesztenyeszezon! Finom sült gesztenye illata tölti be az utcákat, tereket. Illatozzon a mi konyhánk is ettől a finomságtól!

Gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gesztenye

Ez az őszi csemege többféle módon elkészíthető!

Elő a serpenyővel!

Igazi kulináris kalandozásban lesz részed ezzel a recepttel! Hámozd meg a gesztenyéket, majd egy serpenyőben hevítsd, pirítsd meg a szemeket egy kis vajjal, cukorral. Édesség gyanánt sem utolsó!

Be a sütőbe!

A legtöbbünk így készíti ezt az őszi csemegét! Vagdossuk be a gesztenyéket X alakban az aljukon, oszlassuk el őket egy tepsi alján, majd mehet az egész a sütőbe, 180-200 ⁰C-ra. Nagyságtól, mennyiségtől függően negyed óra, 25 perc elegendő az apróságoknak, hogy megsüljenek.

Hívd segítségül a mikrohullámokat!

Ha gyors csemegére vágysz, elkészítheted a mikroban is a gesztenyéidet! Ehhez szintén ne feledkezz meg a bevagdosásról, nehogy felrobbanjanak a szemek (nem egyszerű a takarítása… tapasztalat:-))! Ha kész, mehet néhány szem a mikróba, a legnagyobb fokozaton, maximum 2 percre! De jobb, ha először inkább csak 1 perc erejéig kerülnek be a szemek a mikrohullámok közé! Az idővel csak óvatosan, akár 1 perccel több „sütkérezés” a mikróban, és a szemek máris kőkeménnyé válnak!

Van, aki főzve szereti!

Bár sütve a legjobb, főzve is sokan fogyasztják ezt az őszi csemegét! Alapos megmosás után tedd a szemeket egy lábasba, engedd fel vízzel, és főzd addig, amíg a szemek meg nem puhulnak!

Hogyan és hol tárolható?

  • Fagyasztóban, akár megpucolva is, fél év a szavatossága.

  • A friss példányok nagyjából egy hétig bírják szobahőmérsékleten. A hűtőben, egy zacskóba rejtve akár 1 hónapig is.

  • Ha már meghámoztad a szemeket, néhány napon belül használd fel, de addig is a hűtőben tárold!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.