2022.11.10. 17:25:00 7304 308

Ellenség a frigóban: A fagyasztott készétel egészségügyi hatásai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fagyasztott ételek ma már széles körben elérhetők, a fagyasztott zöldségektől a fagyasztott húsokig bármit megvehetünk. A fogyasztásra kész főételekből szintén széles választék lapul a polcokon. Mit jelent ez nekünk? Több szabadidőt, és… Ajaj, más jót talán nem is!

Maradék a fagyasztóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maradék a fagyasztóban

A friss élelmiszert semmi sem helyettesítheti, viszont az nem okoz komoly károkat a szervezetben, ha alkalmanként fagyasztott ételből készült fogás kerül az asztalra.
A fagyasztott élelmiszereket sem lehet egy kalap alá venni, hiszen eltérhetnek gyártásuk, tárolásuk, konzerválásuk stb. szerint, azonban rendszeresen fogyasztva kétségtelenül komoly károkhoz vezethetnek. Éppen ezért legyünk nagyon figyelmesek, mit teszünk bele a bevásárlókosarunkba!

A fagyasztott (kész)ételek rendszeres fogyasztásának hatásai

Annak érdekében, hogy ezek az ételek hosszú ideig ehetők maradjanak, általában különféle tartósítószereket és összetevőket tartalmaznak. Ezek azonban nem tesznek túl jót a szervezetünknek.

Magas vércukorszint

A fagyasztott élelmiszerek jellemzően keményítőt tartalmaznak, amely elősegíti az élelmiszerek tartósítását. Azonban ez az elfogyasztása után először cukorrá bomlik le, ami a vércukorszint hirtelen megugrását okozhatja.

Súlygyarapodás

A fagyasztott élelmiszerek szinte kivétel nélkül magas zsír- vagy szénhidrát tartalmúak, így nem csoda, hogy nagyban hozzájárulnak a testsúly akaratlan gyarapodásához.

Magas vérnyomás

A fagyasztott élelmiszerek másik jellemző közös tulajdonsága, hogy viszonylag sok nátriumot tartalmaznak, ami a vérnyomás emelkedéséhez járulhat hozzá. A magas vérnyomás pedig krónikus megbetegedésekhez, de akár szélütéshez is vezethet.

Szívproblémák

A fagyasztott ételek többnyire transzzsírokat tartalmaznak, amelyek eltömíthetik az artériákat és szívbetegséget okozhatnak. Ezenkívül csökkenthetik a jó koleszterin mennyiségét, miközben növelik a rossz koleszterinszintet, ez szintén szívbetegséghez vezethet.

Csökkentett tápérték

Bizonyos tápanyagokból nagyon sok elveszik akkor, amikor az ételeket olyan módon készítik el, azaz főzik meg vagy fagyasztják, hogy azok hosszabb ideig tárolhatók és fogyaszthatók legyenek.

Forrás: www.womensera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...