Ennek biztos nem tudsz majd ellenállni! (De nem is kell!) – Isteni csokis-sajtkrémes pohárdesszert
Ti is megfigyeltétek, hogy ahogy rövidülnek a nappalok, csökken a napsütéses órák száma, a kedvünk néha-néha egy finom desszert iránt ezzel pont fordított arányban nő? A túl bonyolult dolgokat azért még így sem szeretjük, de azért egy „jóféle” pohárdesszert jöhet, ugye?
Azt hiszem, ez nem is kérdés! És ha azt mondjuk, hogy ennek a poharas finomságnak az alapja a kakaó, a tejszín és a krémsajt, akkor gondolhatjuk azt, hogy felcsigáztunk? Szerezd be a hozzávalókat és már indulhat is a keverem-kavarom!
Ami a sajtos pohárkrémhez feltétlenül kell:
3 dkg kakaó
4 dl tejszín
10 dkg mogyorókrém
15 dkg keksz
20 dkg sajtkrém
6 dkg olívaolaj (de a kókuszolaj semlegesebb ízű, ha azt szeretnéd inkább)
1 evőkanál porcukor
7 dkg cukor
étcsoki
A kekszet törd apró darabokra, majd az olívaolajjal és a kakaóporral keverd össze, hogy egységes masszát kapj. Oszd el a poharakba a kekszes alapot, nyomkodd le a pohár aljára. 2,5 dl tejszínt verd fel. A krémsajtot a cukorral keverd össze, aztán add hozzá a mogyorókrémet, hogy egységes krémet kapj. Óvatosan add hozzá a felvert tejszínhabot, és dolgozd össze a masszákat. Oszlasd el a poharakba a kekszes rétegen, majd tedd a hűtőbe 2 órára. Ha összeállt, a maradék tejszínhabot is verd fel, és halmozd a pohárdesszertek tetejére. Végül étcsokireszelékkel díszítsd!
Forrás: brigitte.de